/3 tips voor het vinden van de juiste shampoo

3 tips voor het vinden van de juiste shampoo

Shampoo kopen lijkt de normaalste zaak van de wereld te zijn. De meeste mensen pakken lukraak een shampoofles uit het schap in de supermarkt. Hierbij wordt er enkel rekening gehouden met de prijs. Het is maar net wat er in de aanbieding is. Jammer, want shampoo kan heel veel doen voor je haar. Het maakt écht verschil welke shampoo je kiest. Bespaar dan ook nooit op shampoo als je je haar in optimale conditie wilt behouden. Kies voor de shampoo die bij jouw haartype past en je haar optimaal ondersteunt. Dan zal je pas het verschil gaan zien tussen een stralende en gezonde haardos of een droge coupe. 

Maar hoe kies je nu de juiste shampoo? Het aanbod is immers ontzettend groot. Kies je voor een bekend merk zoals L’Oréal shampoo of ga je toch voor een onbekend merk? Waar let je dan op? Hieronder geven we 3 tips voor het vinden van de juiste shampoo. 

1.Ontdek jouw haartype 


Er zijn heel veel verschillende haartypes. Hoe zou jij jouw haar omschrijven? Heb je krullend haar of juist stijl? Oogt het snel dof of pluist het snel? Allemaal zaken waar je op moet letten. De meeste grote shampoomerken beschikken wel over verschillende lijnen die het haar optimaal kunnen ondersteunen. Wanneer je de verkeerde shampoo gebruikt, kan dit leiden tot droog, pluizend en sneller splijtend haar. Daarom is het belangrijk dat je weet wat jouw haartype is én welke shampoo je hier het best voor kunt gebruiken. 

2.Het formaat 


Het is niet alleen belangrijk om op de eigenschappen van de shampoo te letten. Ook het formaat speelt een belangrijke rol. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar bedenk zelf maar eens hoe handig het is als de shampoofles eenvoudig in de badkamer of je toilettas past. Als je vaak op reis bent, is het bijvoorbeeld prettiger wanneer je de fles probleemloos mee kunt nemen. Ook in een kleine badkamer zijn kleinere flacons een stuk fijner om de ruimte in de badkamer niet onnodig in te nemen. 

Een nieuwe hype is de zogenaamde shampoo bar. Dit is een shampoo in de vorm van een zeepje. Het grote voordeel is dat de shampoo bar weinig ruimte in beslag neemt en ook nog eens niet vloeibaar is. Daardoor is deze zelfs toegestaan in de handbagage.

Heb je voldoende ruimte en een groter gezin? Overweeg dan eens een grote fles. Voor de zogenaamde voordeelflacons betaal je aan het einde van de streep veel minder. 

3.Prikkel je zintuigen met de juiste geur 

De geur is natuurlijk niet de allerbelangrijkste reden om voor een bepaalde shampoo te kiezen. Toch is het wel prettig als je shampoo ook lekker ruikt. Je neus bepaalt voor een groot deel jouw stemming en zorgt er zelfs voor dat je herinneringen maakt. Als jij denkt aan de dagen dat jullie op zondag naar je grootouders gingen, dan denk je misschien ook direct aan de geur van zelfgemaakte soep. Als je die geur ergens weer oppikt, word je direct weer teruggevoerd naar die tijd. Zo belangrijk is geur voor het menselijk lichaam. Het helpt je ontspannen, prikkelt je zintuigen en helpt de dag goed te beginnen. Een goed ruikende shampoo is dan ook goud waard.