/4 vergadertrends: Welke hanteer jij?

4 vergadertrends: Welke hanteer jij?

De wereld staat niet stil en zo gaat dat ook met vergaderen. Niet elk bedrijf hanteert dezelfde stijl in vergaderen en dat werkt ook niet voor iedereen. Het is belangrijk om naar jouw team te kijken, want het gaat namelijk niet alleen meer om de inhoud van de vergadering, maar ook hoe men het beleeft en ervaart. In dit artikel geven we weer welke vergadertrends er momenteel spelen.

Variërende vergaderopstellingen

Elke vergadering is anders, want het doel is niet altijd hetzelfde en de inhoud kan altijd anders zijn. Daarom werkt ook niet elke opstelling bij een vergadering. Het is belangrijk om de vergadering zo goed mogelijk te benutten en het doel te bereiken. Dat werkt niet altijd in een U-vorm- of carréopstelling. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat de vergadering gedurende dag een andere wending krijgt en dan wil je de opstelling veranderen om zo de vergadering productiever te maken. Een vergaderlocatie in Rotterdam biedt bijvoorbeeld meerdere vergaderopstellingen aan en kan altijd gedurende dag nog veranderd worden als dat nodig is. Daar weet De Kuip goed op in te spelen.

Business + Pleisure = Bleisure vergadering

Niemand wordt blij als het vergaderen alleen maar heel informatief is en er geen ruimte is voor een klein beetje pleisure. Een beetje pleisure mixen met business is nog niet zo verkeerd als sommigen denken. Er komt meer interactie en iedereen blijft toch goed opletten, waardoor het ook een stuk productiever wordt. Een win-win situatie waar de beleving van de vergadering een grote rol speelt.

Staand vergaderen

Iedereen wordt zich er steeds meer van bewust dat zittend vergaderen niet altijd even goed werkt als staand vergaderen. Meerderen willen van de zitcultuur afstappen en vinden het belangrijker om meer beweging te krijgen. Hier speelt staand vergaderen dan ook een grote rol in. Daarnaast is er door de onderzoeksorganisatie TNO geconcludeerd dat staand vergaderen ervoor zorgt dat er sneller een beslissing wordt gemaakt dus efficiënter wanneer er een snelle beslissing nodig is.

Pauzes met hippe hapjes

Tijdens een pauze is er meestal niet genoeg tijd om even je verstand op 0 te zetten en weer met een frisse blik de vergadering in te gaan. Een inspirerende locatie met hippe hapjes en drankjes kan daar net het verschil in maken. Jouw team raakt geïnspireerd door het kleurrijke eten en krijgen een boost om zo weer productief de vergadering in te stappen. Kleine details maken het verschil.