/Alle sporten binnen crossfit

Alle sporten binnen crossfit

Zoals de naam al weggeeft is crossfit een sport die bestaat uit verschillende sporten. Veel mensen hebben geen duidelijk beeld van de sporten die binnen crossfit vallen. Hieronder staan daarom alle sporten beschreven die binnen crossfit vallen. 

Olympisch gewichtheffen 

De meeste kennen crossfit van het olympisch gewichtheffen. Bij de olympische spelen wordt gestreden voor het record van deze lifts. Dit zijn bijvoorbeeld de ‘snatch en de clean and jerk’. Met crossfit zal je erop focussen om deze oefeningen vloeiend uit te voeren. Naar mate van tijd zal je ze met steeds meer gewicht kunnen doen. En dat voelt goed! 

Calisthenics  

Calisthenics is een sport waar alleen gebruik gemaakt wordt van het lichaamsgewicht. In het begin zal je beginnen met de standaard push-ups en pull-ups maar naarmate je sterker wordt zullen de oefeningen moeilijker en complexer worden. Je zal bijvoorbeeld de muscle-up en de human flag leren. Calithenics focust niet alleen op kracht, maar ook op balans en controle over de spieren. Met crossfit zal je ook de calisthenics oefeningen leren.  

Aerobics 

Aerobics is de verzamelnaam van alle duursporten. Dit zijn sporten die veel focussen op uithoudingsvermogen. Hieronder vallen bijvoorbeeld hardlopen, wielrennen, zwemmen en roeien. Met crossfit zal je snel beter worden in aerobics en daardoor een topconditie opbouwen.  

Plyometrics  

Plyometrics is de verzamelnaam van alle explosieve bewegingen. Dit zijn oefeningen die veel kracht en behendigheid vergen binnen een paar seconden. Hieronder vallen dus sprinten, verspringen en oefeningen als jumping jacks.  

Crossfit  

Crossfit Utrecht kan je doen bij All-in Fitness & Health. Hier kan je op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag groepslessen crossfit volgen. De instructeur zal je helpen bij het correct uitvoeren van alle calisthenics- en olympische oefeningen. Ook zal je veel gepusht worden in HIIT-training waardoor je veel conditie opbouwt en vet verbrandt. Dit is een training die basisoefeningen van calisthenics afwisselt met intervallen van plyometrics. Crossfit is door de mengeling van sporten een functioneel gerichte en afwisselende sport. Dat is de reden dat ik iedereen zou aanraden om crossfit een keer te gaan proberen.