/Begin je net met koken? Dit zijn een aantal ingrediënten je op voorraad moet hebben!

Begin je net met koken? Dit zijn een aantal ingrediënten je op voorraad moet hebben!

Je hoeft geen professionele kok te zijn om een ​​goed gevulde keuken te hebben. In feite zijn de beste maaltijden vaak degene die zijn gemaakt van eenvoudige ingrediënten. De sleutel is om de juiste basisingrediënten bij de hand te hebben, zodat je binnen enkele minuten iets lekkers kunt maken.

Rijstpapier

Rijstpapier is een dunne, ronde en doorschijnende wikkel die wordt gebruikt om loempia’s en andere soorten eten te bereiden. Het wordt gebruikt als basis voor loempia’s, fruit- en groenteschalen, dumplings en meer. Tegenwoordig vind je rijstpapier in bijna elke supermarkt.

Panko

Panko is een paneermeel in Japanse stijl gemaakt van brood zonder korst. Het wordt gebruikt om voedsel te coaten voordat het wordt gebakken, wat resulteert in een extreem knapperige coating die niet veel olie opneemt. Panko voegt ook een extra laag knapperigheid en textuur toe aan gerechten zoals kipnuggets, vissticks en gefrituurde groenten zoals wortels of courgettes. Panko is te vinden bij de meeste supermarkten of Aziatische markten. Je kunt ook je eigen versie maken door oud witbrood in blokjes te scheuren en deze vervolgens in de keukenmachine te verwerken tot ze op grof zand lijken.

Eieren

Eieren zijn een geweldige bron van eiwitten, daarom moet je altijd wat bij de hand hebben. Je kunt ze gebruiken in omeletten en roerei, maar ook in eiersalade of deviled eggs. Ze zijn ook geweldig om te bakken, zoals de klassieke Franse omelet is slechts een voorbeeld. Als je te veel hebt om meteen te gebruiken, blijven ze enkele weken in je koelkast.

Boter

Boter kan in veel gerechten worden gebruikt, zoals bakken en koken. Het wordt ook gebruikt om sauzen te maken, zoals roux. Roux is een mengsel van vet en bloem dat wordt gebruikt om soepen en stoofschotels in te dikken. Het kan helpen voorkomen dat er klontjes ontstaan ​​bij het verdikken van je voedsel. Gumbo wordt bijvoorbeeld bereid met roux.

Zout en peper

Zout en peper kun je in bijna elk gerecht gebruiken. Het zijn de meest basis ingrediënten, maar ze voegen zoveel smaak toe aan je eten dat je ze altijd bij de hand moet hebben. Het beste zout is zeezout. Zeezout wordt verkocht in kleine glazen potten met metalen deksels.