/Belangrijke zakelijke voordelen van het gebruik van Office 365 

Belangrijke zakelijke voordelen van het gebruik van Office 365 

Efficiëntie is belangrijk voor bedrijven. Wanneer ondernemingen de mogelijkheid nemen om naadloos te creëren, samen te werken en te communiceren, hebben ze efficiëntie hoog in het vaandel. Door middel van productiviteitstools te gebruiken die het voor mensen gemakkelijker maken om hun werk gedaan te krijgen – en omdat overal vandaan te doen – worden organisaties wendbaarder en zijn ze beter in staat om te concurreren in hun branche. Eén van die productiviteitsinstrumenten is Office 365, de productiviteitssuite van Microsoft die tools omvat zoals Word, Exchange, en Excel. De tools in Office 365 vullen elkaar aan en zijn een onmisbaar hulpmiddel voor elk bedrijf. In dit artikel geven we je de belangrijkste voordelen van Office 365.

1.Overal toegang tot informatie

Door middel van Office 365 kan een organisatie al hun bestanden in de cloud opslaan, wat betekent dat ze vanaf elk apparaat kunnen worden geopend. Voor organisaties die waarde hechten aan mobiel en op afstand werken, is het essentieel om toegang te hebben tot alle apps en bestanden die je nodig hebt als je niet op kantoor bent.

2. Verbeterde communicatie

Microsoft Office voor bedrijven biedt de mogelijkheid om centraal en gemakkelijk te communiceren via onder meer Skype, Teams en Outlook. Op die manier kan er overal ter wereld conferentiegesprekken worden gevoerd met medewerkers en externe organisaties, zodat er op elk moment samengewerkt en gecommuniceerd kan worden, ongeacht afstand of tijdsverschil.

3. Veilige cloud-opslag

Office 365 staat garant als een volledig beveiligde omgeving met sterke beveiligingsmaatregelen, zoals twee-factor authenticatie, om ervoor te zorgen dat onbevoegden geen toegang krijgen tot gegevens als ze per ongeluk toegang krijgen tot een apparaat. Office 365 biedt bescherming tegen malware en beveiligingsrisico’s kunnen onmiddellijk worden geïdentificeerd en geblokkeerd, wat met name belangrijk is voor organisaties die met vertrouwelijke gegevens of informatie werken.

Aan de hand van de bestandsopslag en regelmatige back-ups in de cloud van Office 365, kan jouw organisatie gewoon blijven functioneren in geval van kantoorproblemen. Wat er ook gebeurt met fysieke apparaten, e-mails, bestanden en andere gegevens zijn veilig opgeslagen in de cloud.

4. Vaste, voorspelbare kosten

Office 365 bestaat uit een vast abonnement dat per gebruiker of organisatie per maand wordt gefactureerd. Deze licentiekosten hangen af van het niveau van functionaliteit dat je voor jouw bedrijf kiest. Hierbij is er sprake van verschillende bedrijfsniveaus met diverse toepassingen en producten, wat de kosten van elke licentie bepaalt. Bovendien zijn updates inbegrepen in elke licentie.