/Ben jij ook fan van de snoep spekjes?

Ben jij ook fan van de snoep spekjes?

Wil jij het liefst dagelijks snoep spekjes eten? Dan ben jij een erg grote fan! Maar eet je altijd dezelfde spekjes of wil je ook nog wel eens afwisselen met verschillende varianten? Er zijn namelijk diverse soorten spekjes verkrijgbaar in de supermarkten, snoepwinkels en online. Dus je hoeft zeker niet altijd dezelfde spekjes te eten, maar je kunt ook eens een andere variant proberen. Naast de verschillende varianten, kun je ze ook op verschillende momenten eten of gebruiken als onderdeel van je traktatie.

Verschillende soorten spekjes

Iedereen kent waarschijnlijk wel het bekende merk Frisia die verschillende spekjes verkoopt zoals de kabelspekken en de ruit spekjes. De spekjes bevatten verschillende kleuren en bevat vaak erg veel suiker. Vooral bij de ruitspekjes is dit het geval, hier zie je namelijk nog vaak de suiker overheen zitten. Maar ook het begrip ´Marshmallows´ is erg bekend. Het is eigenlijk het Engelse woord voor spekjes. Deze spekjes zijn vooral erg lekker ´s avonds wanneer je met jouw vrienden bij een kampvuur zit. 

Misschien een spekje dat niet iedereen kent is een chocolade spekje. Was je al fan van spekjes en houd je ook nog eens van chocolade? Dan kan dit wel eens jouw perfecte combinatie zijn. De combinatie van deze twee producten geeft een geweldige smaak, wat je zeker een keer moet proberen. 

Traktatie met spekjes

Met behulp van snoep spekjes kun je veel verschillende traktaties maken voor kinderen. Maak bijvoorbeeld een spek lolly. Het is eigenlijk letterlijk hoe je het leest: een lolly van spek. Je rolt een kabelspek op en rijgt ze door een lollystokje. Heb je dit niet? Dan kun je ook een satéprikker gebruiken. Om de traktatie nog iets sierlijker te maken kun je er een lintje omheen wikkelen of een leuke strik om knopen. 

Een andere traktatie waar je onder andere spekjes voor kunt gebruiken is een sneeuwpop. Maar wat moet je hiervoor doen? Rijg drie marshmallows aan een satéprikker en zet daar bovenop een drop jojo en een rond dropje wat samen een hoed vormt. Op de bovenste marshmallow maak je een gezichtje op met een eetbare stift. En om het af te maken kun je met een rode snoepveter een sjaal om de nek heen maken. Dit doe je tussen de bovenste en de middelste marshmallow. Leuke traktatie voor wanneer je in de winter jarig bent. 

Hoe bewaar je jouw spekjes?

Je kunt jouw snoep spekjes op verschillende manieren bewaren. De beste manier om snoep te bewaren is om het op een donkere, droge plek te liggen tussen de 12 en de 21 graden. Of terwijl, gewoon in een voorraadkast. Een simpele manier om jouw spekjes goed te bewaren is om het in een pot met een luchtdichte deksel te doen. Om ze op een iets creatieve manier te bewaren kun je ook zelf een pot of dispenser maken. Neem bijvoorbeeld een oude wijnfles of bierflesje en vul deze met verschillende snoepjes. Het is vooral leuk wanneer het een doorzichtige fles is, zodat je de kleuren van de snoepjes er doorheen kunt zien.