/Bereid je goed voor op de Wiscat oefentoets

Bereid je goed voor op de Wiscat oefentoets

Iedere pabo student moet in het eerste jaar de Wiscat rekentoets afleggen. Tijdens deze rekentoets wordt landelijk vastgesteld of de studenten wel aan de vastgestelde normen voldoen. Je moet als pabo student dan ook slagen voor deze rekentoets om door te mogen met de opleiding. Hierbij een aantal tips hoe je je goed voor kunt bereiden op deze belangrijke rekentoets.

1. Blijf op de hoogte. Als je regelmatig naar de les gaat, en gewetensvol aantekeningen maakt, kan studeren een relatief pijnloos proces zijn. Zorg ervoor dat u tijdens het semester regelmatig lesnotities doorneemt en deze uitbreidt.

2. Stop niet met studeren. Probeer een week in de aanloop naar een examen 60-90 minuten per dag te studeren. Een hele dag studeren werkt simpelweg niet voor de meeste mensen, en studenten ervaren een afnemend rendement op hun inspanningen wanneer ze vier en vijf uur achter elkaar proberen te studeren.

3. Doe een proef examen. Als je 3-4 dagen voor een tentamen een Wiscat oefentoets doet, weet je waar je je studie op moet richten. Door een oefentoets te maken weet je wat voor vragen je kunt verwachten en kun je jezelf trainen op bepaalde gebieden waar je nog geen voldoende op scoort.

4. Multitask niet tijdens het studeren. Maak tijd vrij om van tevoren te studeren en ga daarna verder. Voor de meeste mensen betekent dit dat je je slaapkamer moet verlaten en visuele / auditieve afleiding moet uitschakelen, waaronder je telefoon en tv.

5. Zoek een groep toegewijde studenten met wie je kunt studeren. Een groepsstudiesessie is een ideaal moment om aantekeningen te bekijken en te vergelijken, elkaar vragen te stellen, ideeën aan elkaar uit te leggen, het aanstaande examen en moeilijke concepten te bespreken en, indien nodig, studietaken te delegeren. Stel wel een agenda en een specifiek tijdschema in voor je groepsstudiesessie, zodat je samenwerking niet van het onderwerp afwijkt.

6. Zorg voor voldoende slaap. Slaapuren zijn vaak het moment waarop we informatie volledig synthetiseren, vooral onderwerpen die we de paar uur voor het slapengaan hebben behandeld. Je wilt zo fris mogelijk zijn en je werkgeheugen volledig kunnen benutten wanneer je het examen aflegt. Stop ook niet met oefenen of tijd voor jezelf te nemen, zelfs niet tijdens het eindexamen.