/De huizentrends van 2020

De huizentrends van 2020

Trendalert! Zit het al een tijdje in je hoofd om een huis te bouwen maar geen idee wat voor stijl je moet kiezen? Zullen moderne boerderijen een ware rage blijven? Hoe zit het met open ruimtes? Wij vertellen je wat de trends zijn van komende tijd.

Moderne boerderijen

De trend van de moderne boerderij is blijvend (althans voor het volgende jaar). Met klassieke charme en coole functies gaat deze populaire ontwerpstijl binnenkort nergens heen. De moderne boerderijwoning zal nog steeds een trend zijn in 2020, maar met een aantal wendingen die meer industrieel zijn en die een beetje meer warmte en textuur geven.

Ontwerpers voorspellen  dat huiseigenaren weg willen komen van de typische gevelbekleding van een boerderij en kiezen voor minder onderhoud aan de buitenkant, maar sommige elementen, de strakke lijnen, het gebrek aan versiering, contrasten (zwarte ramen, witte muren) en steilere daken zullen populair blijven.

Open indelingen

Slimme en handige, open indelingen zoals open keukens, zullen meer groeien in 2020. Huizen zullen de trend van open indelingen en vermindering van overtollige ruimtes voortzetten, zoals dubbele eetruimtes. We houden er tegenwoordig van om onze keukens te laten zien. Of je nu een klein huisontwerp of een groter gezinsvriendelijk ontwerp bouwt, een open indeling maximaliseert de ruimte en zorgt voor een uitstekende doorstroming van kamer naar kamer. In de toekomst kunnen er echter enkele kleine wijzigingen plaatsvinden. We zullen minder open ruimtes zien waar de keuken, eetkamer en leefruimte allemaal in een rechte lijn liggen; de eetkamer komt aan de zijkant, zodat het kookeiland rechtstreeks verband houdt met de zithoek bijvoorbeeld.

Praktische huisontwerpen

2020 is “een jaar van eenvoud’’. Veel mensen zijn minder bezorgd over de buitenkant van hun huis in vergelijking met het interieur; maar ook het behoud van bomen en groen worden steeds belangrijker. Als het goed is gedaan, zijn er veel huizen die je vanaf de straat nauwelijks kunt zien, dus de eenvoud van het ontwerp laat het opgaan in de achtergrond.

Meer functionaliteit – dit is een veel voorkomende trend die je bij het ontwerpen van huizen het nieuwe jaar in zult zien. Huizen zullen praktischer (nog steeds mooi) en minder formeel worden dan in de afgelopen jaren.

Buiten woonruimtes

Het integreren van buitenruimtes die nuttig en naadloos zijn, zullen we veel terugzien. Het gebruik van buitenruimtes wordt ook belangrijker voor het algehele ontwerp.Deze ruimtes brengen je huis naar een hoger niveau door de leefruimte uit te breiden en sfeer te creëren in een natuurlijke omgeving.

Geïnspireerd door de nieuwe trends en wil je nu zelf een moderne woning bouwen? Engel architecten is gespecialiseerd in het bouwen van moderne woningen. Vraag vrijblijvend advies.