/De ideale uitrusting voor een ronde golf

De ideale uitrusting voor een ronde golf

Het golfseizoen is voor de meesten van ons al begonnen. Dat betekent dat je jouw materiaal goed moet bekijken. Hebben we geschikte clubs? De kar werkt nog en hebben we goede schoenen? Dit is alles waar je niet tegenaan wilt lopen op het moment dat je op de parkeerplaats bij de club bent. Je inventariseert je materiaal dus het beste thuis. We helpen je door te vertellen waar je op moet letten.

Ophalen en schoonmaken van apparatuur

Om te golfen heb je natuurlijk de juiste golfclubs nodig. Daarom is het zo belangrijk dat je een goede set hebt. Is uw aanwerving compleet? Zorg er ook voor dat het schoon is. Het zand in de groeven van de club kan simpelweg voorkomen dat je de bal raakt. Plus, uitrusting bestaat niet alleen uit golfclubs: is je tas goed georganiseerd? Heb je genoeg ballen en tees? Heb je minimaal 1 pitchfork en een marker? Alles wat je moet controleren voordat je naar de golfbaan gaat.

De juiste kleding

Het is ook belangrijk om de juiste kleding te dragen. Veel golfbanen vereisen dat u specifieke kleding draagt. De basisregel is het dragen van een chino of broek met een poloshirt. Je kunt ook andere kleding met kraag dragen als je wilt. Nog op zoek naar een leuk poloshirt? Onze favorieten zijn de Superdry herenpoloshirts. Ze bieden een hoge kwaliteit voor een goede prijs en zijn bovendien verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. Denk ook aan je schoenen. Controleer of alle spikes nog op hun plaats zitten en vervang indien nodig.

Zon- en regenbescherming

Natuurlijk loop je op een golfbaan altijd buiten. Je bent dus sterk afhankelijk van de weersomstandigheden op dat moment. Je moet dus goed voorbereid zijn op het zonlicht, maar helaas ook op de regen. Wat de zon betreft, moet u rekening houden met zonnebrandcrème, een golfpet en een goede zonnebril. Bij regen heb je een paraplu, regenjas en een golftashoes nodig.