/DE IDEALE WERKRUIMTE IN HUIS

DE IDEALE WERKRUIMTE IN HUIS

Thuis werken is in 2020 een waar begrip geworden en ook in 2021 moeten we er nog steeds aan geloven. De een heeft met thuis werken geen problemen, terwijl de ander het liefste elke dag naar kantoor toe rijdt. Creëer thuis de ideale werkruimte en dan kom jij die werkdagen wel door!

De juiste ruimte

Ondertussen is het thuiswerken alweer bijna een jaar de norm. Heb jij thuis nog steeds niet de ideale werkplek gemaakt? Dan wordt het tijd om daarmee te beginnen. Kies een fijne ruimte in huis waar jij je kantoor van kan maken, zoals een ongebruikte kamer als werkkamer inrichten. Je kan er ook voor kiezen om je slaapkamer overdag tot werkruimte in te richten. Het belangrijkste is dat je een fijne ruimte kiest waar je je volledig af kan sluiten van afleidende factoren. Plaats in je werkkamer een grote tafel of bureau, zo heb je genoeg ruimte voor je laptop, koffiemokken en papieren. Heb je geen grote tafel ter beschikking die je kan gebruiken? Marktplaats staat vol met tweedehands tafels die geschikt zijn voor in jouw werkkamer. Naast een grote tafel, is een goede stoel ook heel belangrijk om in huis te halen. Een goede stoel heeft een comfortabele rugleuning, de juiste hoogte en zorgt ervoor dat je na een week werken geen rugklachten krijgt.

Genoeg concentratie en productiviteit

Thuis werken vergt veel concentratie en uithoudingsvermogen. Misschien word je snel afgeleid door schreeuwende kinderen, de vieze vaat op het aanrecht of je partner die in een meeting zit. Je eigen werkruimte moet deze afleidende factoren verminderen en je concentratie verhogen. Zorg ervoor dat je op werkdagen een aantal pauzes houdt en genoeg frisse lucht binnenkrijgt. Dit zorgt ervoor dat je door de dag heen productiever blijft.

Belangrijk is dat de ruimte die je kiest voor je werkplek, ook een raam heeft. Het helpt om door de dag heen even een raampje open te gooien voor wat frisse lucht. De juiste raamdecoratie is ook belangrijk in jouw werkruimte. Wil je graag een fijne combinatie van lichtinval en privacy? Kies dan voor jaloezieën, shutters of een duo rolgordijn. Zo krijg je toch wat mee van buiten, maar wordt er niet snel bij jou naar binnen gekeken. Naast frisse lucht, helpt ook voeding bij het op peil houden van je productiviteit. Op je voeding letten kan lastig zijn wanneer je de hele dag thuis zit, maar probeer er op te letten dat je genoeg fruit eet door de dag heen en niet snel naar een ongezonde snack grijpt.  

Net een echt kantoor

Wanneer je de juiste ruimte hebt uitgekozen, wordt het tijd om de juiste spullen neer te zetten. Naast een fijne tafel en goede stoel, moet de werkruimte natuurlijk ook voelen als een echte werkplek. Zet ook een klein kastje neer naast je tafel. Hier kun je de overige spullen in kwijt die je door de dag heen gebruikt, zoals een printer of je documentmappen. Wil je helemaal uitpakken? Verplaats dan het koffiezetapparaat naar je werkruimte en vrolijk de boel wat op. Wie weet is thuis werken nog lang een trend!