/De juiste raamdecoratie voor elke kamer

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Er zijn zoveel opties. Ga je voor verduistering of mogen ze licht doorlaten. Rolgordijnen? Jaloezieën? Durf ik het te zeggen… vouwgordijnen? Je wilt dat de raamdecoratie die je kiest een gevoel van warmte toevoegt aan de kamer en je helpen om de look bij elkaar te brengen. Maar hoe kies je de juiste raambekleding voor elke kamer in je huis? Wij helpen je!

Slaapkamer

Bij het kiezen van de juiste raamdecoratie voor je slaapkamer, moet je rekening houden met zowel privacy als lichtregeling. Overdag wil je natuurlijk licht binnenlaten, maar ’s nachts wil je je raambekleding kunnen sluiten en licht buiten houden. Kies daarom voor gevoerde gordijnen. Je kunt ze makkelijk open en dicht doen en ze blokkeren ongewenst licht en geluid. Je kunt gordijnen ook toevoegen bovenop andere raambekleding zoals jaloezieën, rolgordijnen en vouwgordijnen om de stijl te creëren die je zoekt. Weet je nog niet welke stijl je wilt? Kijk dan eens op https://www.ilumio.nl/ om inspiratie op te doen!

Badkamer

In deze ruimte is de sleutel tot het krijgen van de juiste raamdecoratie het kiezen van een materiaal dat schimmelbestendig en duurzaam genoeg is om de vochtigheid van de badkamer aan te kunnen. Hiernaast wil je privacy garanderen en tegelijkertijd genoeg licht binnenlaten. Denk eens aan aluminium of pvc-jaloezieën, allebei vochtbestendige opties. Ook rolgordijnen zijn perfect voor de privacy en lichtregeling die je zoekt.

Woonkamer

Je wilt hier iets kiezen dat tijdloos is en neutraal genoeg om met de meeste kleurpaletten te kunnen werken. Door zowel gordijnen en licht filterende vouwgordijnen toe te voegen, zul je merken dat je veel flexibiliteit hebt om de hoeveelheid licht heel het jaar door te kunnen aanpassen. Gordijnen zijn ook echte verwennerij voor het decor en voegen elegantie toe aan de kamer.

Keuken

Niemand wil een donkere keuken en het binnenlaten van natuurlijk licht is daarom van groot belang. Je kunt hier nooit fout zitten met pvc-jaloezieën. Ze bieden de mooie esthetiek van hout, maar zijn veel duurzamer en vochtbestending. Je kunt zo veel of zo weinig licht binnenlaten als je wilt, ideaal toch!