/De sport korfbal in een notendop

De sport korfbal in een notendop

Hoe leuk is het? De zon komt weer tevoorschijn, de regels van de corona maatregelen worden versoepeld en je mag weer met je vrienden naar buiten, tijd voor een potje korfbal dus! Haal jouw korfbalschoenen en benodigdheden uit de kast en ga gezellig de deur uit!

Wat is korfbal?

Korfbal is een veelzijdige sport en je speelt dit in teamverband. Je moet goed kunnen verdedigen maar ook goed kunnen aanvallen, je moet technisch en je moet tactisch zijn. Ook is het belangrijk dat je over een goede conditie beschikt en dat je snelheid en kracht on point zijn. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je goed kan omgaan met een bal! Lopen of dribbelen met de bal is bij dit spel niet toegestaan het is dus essentieel dat je bij korfbal goed met elkaar samen werkt, overspeelt en vrij loopt.

Is korfbal een gemengde teamsport?

Korfbal is de enige balsport met meer dan twee spelers, waarbij het team uit zowel mannen als uit vrouwen bestaat. Wel is het zo dat een man geen vrouw mag verdedigen en een vrouw geen man mag verdedigen. Korfbal is een sport die met je handen gespeeld wordt, de bal mag dus niet het been of de voet raken. Het is verboden om de bal uit iemands handen te slaan en ook lichamelijk contact is verboden bij deze sport. Als de scheidsrechter dit ziet is er een grote kans dat je daarop gestraft wordt. Dat is natuurlijk voor niemand leuk! 

Het kopen van korfbalschoenen 
Iedere korfballer weet dat hij goede zaal korfbalschoenen nodig heeft. Goede zaalkorfbal schoenen moeten beschikken over de juiste demping en stabiliteit tijdens trainingen en wedstrijden. Met goede schoenen voorkom je blessures en andere vervelende klachten. Om ervoor te zorgen dat je de juiste korfbalschoenen koopt is het belangrijk dat je je goed laat adviseren. Speel je recreatief korfbal en speel je iedere week een wedstrijd, of speel je op hoog niveau en ben je iedere dag wel op het veld te vinden. Kies voor een schoen die veel grip en ondersteuning biedt, ieder model is natuurlijk anders en zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk verschillende modellen probeert. Zo weet ik zeker dat je aan het einde jouw perfecte schoen gevonden hebt!