/Dit is hoe jij jouw werkplek het beste vorm kunt geven!

Dit is hoe jij jouw werkplek het beste vorm kunt geven!

Als er iets is wat we geleerd hebben van het coronavirus en de daarbij horende sluitingen van bepaalde voorzieningen en zaken als een thuiswerkadvies, is het wel dat we ineens moesten roeien met de riemen die we op dat moment hadden. Men moest ineens een stuk flexibeler zijn en we waren ineens in staat om vanuit huis te werken en te communiceren met onze collega’s en zakenpartners. Voor al deze zaken was – en is het natuurlijk – wel nodig om een goede werkplek te hebben. Echter zijn er best veel mensen die tot op heden niet in het bezit zijn van de juiste werkplek in hun huis, dus daarom hebben we dit blog geschreven. Je vindt hier een boel nuttige informatie en passende tips om ervoor te zorgen dat jij straks vanaf een plek aan het werk bent waar je ‘u’ tegen zegt!

De juiste verhoudingen binnen jouw werkplek

Als er iets van belang is tijdens het werken vanuit huis, is het wel dat je op de juiste manier zit en ervoor zorgt dat je op termijn vooral geen last gaat krijgen van zaken als je rug, nek en schouders. Om dit voor elkaar te krijgen, is het van belang dat je de juiste verhoudingen binnen jouw werkplek hanteert. Hoe doe je dat?

Door de standaardmaten van het internet te integreren binnen jouw werkplek, weet je zeker dat je op termijn geen last gaat krijgen van zaken als hierboven. Zo is de afstand van jouw ogen tot je beeldscherm, de afstand van je armen tot je toetsenbord, maar ook de hoogte van je stoel ten opzichte van je tafel of bureau erg belangrijk om op termijn geen klachten te krijgen. Ga hier op de juiste manier mee om!

Extra schermen

Een andere puntje van aandacht is om meerdere beeldschermen te hanteren. Door je werkzaamheden te verrichten op meerdere beeldschermen, kun je een langere tijd gefocust blijven, omdat je niet constant moet wisselen van programma’s of moet zoeken naar gegevens die er nét nog stonden.

Je kunt bijvoorbeeld je ene beeldscherm gebruiken om crypto te handelen via Anycoindirect en je andere beeldscherm gebruiken om de koers in de gaten te houden. Op deze manier ben je in staat om lekker wat bij te verdienen vanuit huis, terwijl je ook nog eens je werkzaamheden op de best mogelijke manier uitvoert. Win-win dus!