/DIY: Maak zelf die stijlvolle industriële eettafel!

DIY: Maak zelf die stijlvolle industriële eettafel!

Zit jij ook al heel lang te na te denken over die ene mooie industriële eettafel? De houten eettafels met stalen frame zijn tegenwoordig helemaal in. Één probleem; ze zijn vrij prijzig. Voor een ovale houten eettafel met stalen frame betaal je al gauw zo’n €1.500,- euro. Wil je deze tafel heel graag, maar vind je dit toch wat te prijzig? Maak de tafel zelf, voor een stuk minder geld!

1. Houten tafelblad

Allereerst heb je natuurlijk een houten tafelblad nodig. Doordat je de tafel zelf gaat samenstellen kun je dit blad geheel naar eigen wens invullen. Ga je voor wat donkerder hout? Of toch voor licht hout? Zaag het blad in de vorm die jij graag wil. Wil je graag een ovale tafel? Zoek op internet hoe je mooi een ovaal tekent op het houten blad en zaag vervolgens deze vorm uit het hout. Wanneer je het blad in de vorm hebt die je graag wil kun je verder gaan met schuren. Gebruik hiervoor een schuurmachine, dit gaat een stuk sneller. Schuur het blad mooi egaal. Vervolgens kun je het blad lakken. Hierbij kun je ook weer zelf kiezen wat je mooi vind. Ga je voor een lak die ook een beetje glans achterlaat? Of wil je de lak puur gebruiken ter bescherming van het hout? Kijk in de winkel welke lak voor jou tafelblad geschikt lijkt.

2. Stalen onderstel

Tegenwoordig kun je op heel veel websites stalen onderstellen bestellen. Ook deze kun je zelf maken door middel van stalen buizen en stalen platen. Op de website van Metaalcenter vind je alle staalsoorten in verschillende vormen én geheel op maat. Bestel hier de benodigdheden voor jou stalen frame. Echter, je kunt natuurlijk ook een compleet stalen frame kopen online! Dit is wat prijziger, maar dan hoef je deze niet zelf in elkaar te zetten.

3. Bevestig het tafelblad aan het frame

Het klinkt moeilijker dan het is; zelf een industriële tafel maken! Maak het houten blad goed vast aan het stalen frame én jou eettafel is klaar! Kijk wel even goed of je houten blad stevig genoeg is. Zo niet, maak een aantal houten balkjes vast aan de onderkant van het blad, om het blad wat extra versteviging te geven. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op mannenfocus.nl

Heb jij nog extra tips voor het creëren van een industriële eettafel? Laat ze hieronder achter!