/Een auto huren, leasen of kopen?

Een auto huren, leasen of kopen?

Rijd je vaak in een auto of regelmatig? Overweeg je om een auto te nemen, omdat het toch wel handig kan zijn? Je hoeft natuurlijk niet gelijk te denken aan het kopen van een auto, je zou ook een auto kunnen huren of leasen. Wat is de beste optie?

Een auto leasen

Het leasen van een auto kan goedkoper uitvallen dan wanneer je een auto koopt. Dit kan doordat leasemaatschappijen auto’s kunnen inkopen met hoge kortingen. Daarbij komt dat ze de auto’s ook goedkoop kunnen onderhouden en verzekeren. Als je een auto leaset, hoef je daar geen rekening mee te houden. Al bekend zijn de leasecontracten van een jaar, maar een alternatief is shortlease. Bij shortlease heb je een kort leasecontract, welke per maand of soms per dag opzegbaar is. Werk je in het noorden? Dan kun je uitstekend gebruik maken van shortlease Groningen, Drenthe of Friesland. Met shortlease zou je kunnen kijken of langdurig leasen iets voor jou is. Bij leasen kun je kiezen of je het privé doet of via de zaak. Of dat mogelijk is, hangt natuurlijk van jouw werkgever af. 

Een auto huren 

Heb je geen auto, maar heb je regelmatig een auto nodig? Dan kan huren een uitstekende oplossing zijn. Op die manier heb je geen maandelijkse kosten. Stel je hebt een maand geen auto nodig, is dat natuurlijk zonde van het geld. Als je een auto huurt, kun je zelf weten wanneer je de auto weer inlevert. Daarnaast kun je zelf de auto kiezen. Misschien ga je zakelijk een auto huren, dan kan het zijn dat je in een mooie auto wilt rijden voor de klant. Ga je met veel mensen op pad? Dan kun je kiezen voor een busje waar meer mensen in vervoerd kunnen worden. 

Een auto kopen

Heb je bijna dagelijks een auto nodig? Dan is een auto kopen waarschijnlijk de beste oplossing. Op die manier ben je zelf de eigenaar van de auto en kun je hem altijd gebruiken wanneer je hem nodig hebt. Je hoeft hierbij ook geen rekening te houden met het bijhouden van de kilometers en de looptijd van een contract. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de onvoorziene kosten. Wanneer er iets kapot is aan je auto, dien je zelf te betalen voor de reparatie.

Het hangt van jezelf af wat de beste oplossing is. Het beste kun je alle opties naast elkaar leggen en de kosten vergelijken. Heb je dagelijks een auto nodig, dan kun je beter denken aan leasen of kopen. Heb je af en toe een auto nodig? Dan is huren waarschijnlijk een betere optie.