/Een dagje strand: Wat neem je allemaal mee?

Een dagje strand: Wat neem je allemaal mee?

Een dagje strand is altijd leuk als het lekker weer is. Gezellig met de familie of met een paar vrienden een dagje op het strand liggen en lekker relaxen. Lekker zonnebaden, een boek lezen en natuurlijk zwemmen in de zee. Genoeg activiteiten om lekker te ontspannen. Alleen de voorbereidingen zijn niet altijd ontspannen. Voor sommigen levert de voorbereiding op een dagje strand behoorlijk wat stress op. Met onderstaande tips ga je voorbereid op pad en kun je ontspannen naar het strand.

Neem een etui of klein tasje mee

Het eindeloos graven op de bodem van je tas is iets wat veel mensen doen. Om dit te voorkomen is het verstandig een etui of klein tasje mee te nemen. Hier kan je dan alle kleine spullen, zoals lippenstift, zonnebril of elektronica in doen. Daarnaast kan je er ook je medicijnen in doen. Hierdoor ben je niet eindeloos aan het zoeken tussen alle handdoeken en kleding.

Neem genoeg tassen en zakjes mee

Vaak ga je zwemmen als je naar het strand gaat. Deze natte kleding moet ook weer mee terug. Het is dan handig om een extra tas te hebben voor natte kleding. Ook kun je extra boterhammenzakjes meenemen. Hier kan je dan alle elektronica en waardevolle spullen in doen zodat ze er geen water of zand bijkomt.

Neem een extra handdoek mee

Als je naar het strand gaat neem je natuurlijk een handdoek mee om lekker op te liggen. Deze gebruik je heel de dag en ga je op zitten met je natte kleding na het zwemmen. Na verloop van tijd wordt deze handdoek steeds natter en viezer. Het is dan niet zo lekker om met deze handdoek jezelf te drogen en schoon te maken als je naar huis gaat. Om dit te voorkomen is het verstandig om extra badhanddoeken mee te nemen. Zorg er wel voor dat je deze op een droge plek houdt.

Eten en drinken

Als je een hele dag weggaat is het belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen. Neem voldoende water mee en overweeg om een koelbox mee te nemen. Hierdoor blijft al het eten vers en blijft het drinken koel. Neem voor de zekerheid ook wat bestek mee zodat er geen zand in het eten komt als je het wilt pakken.