/Een tabak sigaret versus een E-sigaret

Een tabak sigaret versus een E-sigaret

Er zitten een hoop verschillen tussen een ‘normale’ tabak sigaret en een E-sigaret. De rokers en dampers onder ons zullen deze verschillen vast en zeker wel kennen, maar voor de beginnende gebruikers kan dit nog nieuw zijn. We zetten vandaag de verschillen voor je op een rijtje en zullen ook de voor- en nadelen per type sigaret benoemen. Mocht je overwegen om ofwel een tabak sigaret of een E-sigaret aan te schaffen, kun je zo hopelijk doelgerichter een keuze maken van wat beter bij je past. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder.

De ‘normale’ sigaret

Om te beginnen hebben we natuurlijk de tabak sigaret. Deze kennen we natuurlijk allemaal wel en bestaat ook al het langste. Bij een tabak sigaret wordt – zoals de naam ons al doet vermoeden – tabak verbrand en dit rook je op. Het voordeel van deze sigaretten is dat ze eenvoudig in gebruik zijn en je er slechts een aansteker voor nodig hebt om ze kunnen te gebruiken. Tevens kun je ze in veel supermarkten aanschaffen wat ze erg toegankelijk maakt voor een groot gedeelte van de bevolking.

De elektronische sigaret

Elektronische sigaretten zijn een stuk moderner dan een tabak sigaret en werken veelal op batterij. Het nadeel hieraan is dat je de batterij zult moeten herladen of vervangen zodra deze leeg is. Ook bestaat een E-sigaret uit iets meer onderdelen en is hij misschien iets minder gemakkelijk in gebruik. Wel schijnt de E-sigaret een stuk gezonder te zijn en heeft dit type sigaret als grote voordeel dat je deze natuurlijk kunt hergebruiken, maar ook kun je de E-liquid die erin gaat eenvoudig vervangen. Zo kun je nog eens afwisselen qua smaak. Tevens is dit type sigaret beter voor jouw omgeving en dus ook gezondheid. Omdat de vloeistof niet verbrand maar verhit wordt, waardoor je minder schadelijke stoffen inademt