/Een veilige oplossing voor je huisdier

Een veilige oplossing voor je huisdier

Heb je een kat die ervan houdt om lekker op avontuur te gaan buitenshuis? Dan zal je vast wel eens gedacht hebben aan een kattenluik. Dit zorgt ervoor dat je kat zelf kan bepalen wanneer hij naar buiten gaat en wanneer het tijd is om weer binnen bij te komen. Maar de gedachte van een gat in je deur of muur kan ook minder leuke gevoelens opwekken. Stel dat er iemand toch binnen weet te komen via het luik? Of er iets doorheen gooit naar binnen en ons in gevaar brengt? Gelukkig kan je voor iedereen het perfecte Petsafe kattenluik binnenhalen, zodat we ons allemaal veilig blijven voelen!

Een luik met sensoren

Je hebt bijvoorbeeld kattenluiken die de microchip van je kat kunnen lezen. Zo kan je gemakkelijk instellen dat het deurtje alleen open te maken is door de juiste kat! Dit zorgt ervoor dat jouw kat eigenlijk een privé ingang heeft, zelfs andere katten komen hierdoor niet naar binnen. Het komt namelijk ook regelmatig voor dat de buurtkatten ook van avontuur houden en bij de buren naar binnen gaan om wat brokjes te halen. Dit is dus goed te voorkomen.

Ook kan je het een stapje moeilijker maken door de juiste deur te kiezen voor je kat, in plaats van een standaard soort luikje te kiezen. Als je bijvoorbeeld een grote kat hebt die ook wat meer spierkracht heeft, kan je voor een wat zwaarder deurtje kiezen. Grote kans dat een hoop katten uit de buurt hem niet open krijgen. Vooral kleinere katten kunnen alleen lichte kattenluiken openmaken. Maar als je zelf een kleine kat hebt, zal je toch een wat veiliger gevoel krijgen met een kattenluik die de chip van je kat kan lezen!

Als je helemaal ten alle tijden het overzicht wilt behouden zal je ook een beveiligingscamera kunnen richten op de deur of de muur waar het kattenluik zich bevindt. Met zo’n slimme camera kan je vanaf je telefoon alles altijd in de gaten houden.