/Essentials voor je tuin

Essentials voor je tuin

Zitruimte / lounge set

Onderdeel van het genieten van een achtertuin is het hebben van een plek om te zitten en op te laden. Het maakt echt niet uit hoe groot of klein je tuin is, je moet in staat zijn om ergens te vinden om in ieder geval een kleine tafel met stoelen en/of zelfs een enkele ligstoel. Ik stel voor om te proberen een gespreksruimte op te zetten, net zoals je dat in de woonkamer zou doen. En vergeet niet om een klein bijzettafeltje in te bouwen, zodat je ergens een drankje kunt neerzetten.

Tuinkist

Een tuinkist is zeker essentieel voor je tuin. Als je een tuin hebt kost dit ook altijd onderhoud, al het gereedschap wat je in je gebruikt moet je ook ergens opslaan. Een tuinkist is hiervoor ideaal. Een tuinkist is ook een goede plek om de kussens van je lounge set op te slaan, hierdoor voorkom je dat je huis/ schuur vol ligt met spullen uit je tuin.

Barbecue

Ik zou verloren zijn zonder mijn barbecue. We gebruiken hem bijna elke nacht in de zomer en zelfs af en toe in de koudere maanden. We koken er alles op, van biefstuk tot vis en gegrilde groenten. Het is geweldig omdat het buiten veel actie vergt, zodat de keuken niet te druk wordt. Ik heb de mijne op het terras net buiten de deur staan zodat ik niet te ver hoef te lopen met borden met eten, en dat raad ik zo’n beetje iedereen aan. Vergeet niet om veiligheidsoverwegingen in gedachten te houden bij de beslissing waar je je barbecue precies neerzet. Zorg ervoor dat het niet te dicht bij iets ontvlambaars komt en houd kinderen uit de buurt als die aan staat.

Verlichting

Vergeet het belang van de verlichting in de achtertuin niet. Veel mensen zien het over het hoofd, maar een beetje strategisch geplaatste verlichting maakt uw tuin ’s nachts veel mooier en leuker. Wat verlichting rond de zitjes, de loopstenen en de achterdeur zal de sfeer en de veiligheid verhogen.