/Herentrends zomer lente / zomer 2021

Herentrends zomer lente / zomer 2021

De kleuren

De eerste catwalks voor de lente/zomer van 2021 laten vooral veel zwart en wit zien. Vaak waren de modellen volledig in het wit of volledig in het zwart gekleed. De bruintinten zoals zand, cognac en taupe, worden deze zomer waarschijnlijk ook helemaal hot. Blauw blijft een belangrijke kleur in de mannenmode, evenals de groen- en grijstinten.

Technologie

Zoals de naam al aangeeft, gaat dit thema over de toekomst. Technologie staat centraal, zowel op het gebied van materiaalontwikkeling als bij het automatiseren van het productieproces. Kunststof komt in de lente/zomer van 2021 terug als een licht materiaal dat gemakkelijk te recyclen is. Ook technische stoffen met een folieachtige afwerking worden erg populair. Het silhouet is mannelijk en de nadruk ligt op het bovenlichaam. Er gaat veel gewerkt worden met functionele tassen, tapes, ritsen en afbeeldingen zoals teksten en codes. Belangrijke dessins zijn camouflage, tie-dye, het bleken van denim en dip-dye. De hoofdkleuren in dit thema zijn legergroen en bruin.

Polo’s

Polo’s zijn eigenlijk elke zomer wel populair, Dit komt omdat polo’s mooi en heel erg veelzijdig zijn. Een polo kan een nette uitstraling hebben waardoor je deze kan dragen naar kantoor, maar een polo kan je ook heel goed naar het strand aan doen. De hit voor de zomer van 2021: Scotch & Soda polo’s. Deze polo’s hebben een mooie pasvorm, zijn in veel verschillende kleuren beschikbaar en zijn betaalbaar.

Grafisch

In de zomer van 2021 spelen felle kleuren en grafische vormen een hoofdrol in de vorm van kleurblokkering. Felle kleuren worden gecombineerd met donkere tinten, denk aan een fel oranje borstzakje gestikt op een zwart shirt. In de zomer van 2021 gaan we allerlei rasterachtige motieven zien, schuine, dunne, en Paul Smith-achtige strepen die over elkaar heen staan. Ook de ruit speelt voorjaar 2021 een rol. In dit thema komt ook het plezier terug, met vrolijke prints en strips.