/Het belang van goede hygiëne in de sportsector

Het belang van goede hygiëne in de sportsector

In sportscholen, fitnesscentra, gymzalen en andere sportieve gelegenheden zijn tientallen tot honderden mensen dagelijks actief. Zij maken gebruik van de apparatuur, sanitaire voorzieningen en de kleedkamer. Daarom is het belangrijk dat ruimtes waarin veel mensen actief bezig zijn regelmatig en grondig schoongemaakt worden. In een schone en hygiënische ruimte is het voor iedereen immers fijner en leuker om te sporten.

Bezoekers waarderen een schone sportschool

Zeker bezoekers van fitnesszalen, sportscholen en fysiotherapiepraktijken vinden een nette ruimte om te sporten of behandeld te worden erg belangrijk. Dat is regelmatig uit onderzoek gebleken. Natuurlijk dragen de sportschoolbezoekers zelf ook hun steentje bij aan de hygiëne door na een oefening een toestel schoon te maken, maar dit zorgt er niet voor dat het toestel ook écht schoon wordt gemaakt. Daarom is het van belang dat alle apparatuur regelmatig grondig wordt schoongemaakt.

Houd het met zijn allen schoon

Hoewel het belangrijk is om op geregelde tijden heel goed schoon te maken, kun je met alle bezoekers en leden van een sportclub de rommel proberen te minimaliseren. Draag als sportclub of sportschool naar buiten uit dat jullie veel waarde hechten aan schoon. Communiceer regelmatig richting de leden dat het schoonhouden van de ruimtes een gezamenlijke inspanning is en geef altijd zelf het goede voorbeeld daarin.

De juiste schoonmaakmiddelen

Als de ruimtes en apparaten schoongemaakt moeten worden is het van belang dat dit op de goede manier gebeurt. Huur daarom een deskundig schoonmaakbedrijf in of doe het zelf met professionele schoonmaakmiddelen voor B2B. Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zijn vaak niet afdoende om alle apparaten, sanitaire voorzieningen en kleedkamer helemaal schoon te maken. Daarom is het van belang dat alles met de goede middelen wordt gereinigd.