/Het ideale type kachel

Het ideale type kachel

Kachels zijn veel meer dan alleen een manier om het huis te verwarmen. Ze zijn een aandachtstrekker die een gezellige, warme sfeer geven in huis. De mensen die overstappen van cv naar een kachel kan ik alleen maar groot gelijk geven. Deze mensen moeten wel een keuze maken welke soort kachel ze in huis halen. Om te helpen met deze keuze worden in deze blog een aantal verschillende soorten kachels benoemd worden met een aanbeveling voor de beste optie.   

Open haard 

De open haard is van oudsher de belangrijkste bron van verwarming en verlichting. Door de jaren heen heeft een open haard een gezellige charme gehad. Maar tegenwoordig zien we de open haard alleen nog bij hele oude woningen. Tegenwoordig kiezen mensen voor alternatieven. De haard zorgt namelijk voor schadelijke stoffen en een onveilige woonsituatie. Je moet ook veel hout inslaan en blijven stoken om de kamer warm te houden. 

Pellet kachel 

Een pelletkachel is het perfecte alternatief voor de traditionele open haard. Met een pelletkachel wordt het vuur binnen de kachel gehouden wat het veel veiliger maakt dan een openhaard. Ook wordt de warmte veel langer vastgehouden door de omsloten omgeving en de gecontroleerde luchttoevoer. Hierdoor zal het huis langer warm blijven van minder hout. Dit is minder werk het huis warm te houden, het kost minder geld en het is duurzamer voor de planeet. Alle reden dus om voor een pelletkachel te kiezen.  

Inbouw pelletkachel  

De inbouw pelletkachel gaat nog een stapje verder. Het is een kachel die gemakkelijk in te bouwen in is een bestaande haardopening of schouw. Door een ingebouwde kachel te hebben heeft het huis een veel modernere look. Als je in een nieuw huis komt of het oude verbouwt raad ik zeker aan om een pelletkachel te laten inbouwen. Hierdoor heb je alle voordelen van een pelletkachel en het voegt esthetische veel meer toe aan de moderne woonkamer.