/Het juiste deurbeslag op je deuren

Het juiste deurbeslag op je deuren

Deuren zijn een essentieel onderdeel van een interieur. Een deur heeft als functie het scheiden van verschillende ruimten en een deur moet makkelijk openen en sluiten. Een deur heeft ook een ophangsysteem, het deurbeslag. Dit zijn bijvoorbeeld scharnieren, maar ook moderne deurklinken of deurgrepen. Dit alles bij elkaar maakt een deur.

Welke soorten deurbeslag zijn er?

Grof gezegd zijn er moderne en klassieke deurklinken. Combineer de sfeer van vroeger met de kwaliteit van nu met retro deurklinken of ga voor een modern, strak ontwerp. Als je eens wat anders wil, kijk dan eens verder dan de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Op het internet is ook genoeg te vinden. Er is echt een wereld te ontdekken. Laat je verrassen en laat je inspireren.

Kies je voor modern?

Moderne deurklinken hebben een strak, industrieel ontwerp: sobere eenvoud, gecombineerd met degelijkheid en vaak voordelig geprijsd. Zwart is op dit moment het meest verkocht, maar ook messing is erg mooi. Messing is modern, maar misstaat ook niet in een klassiekere setting.

Of ga je toch voor retro?

Retro moet natuurlijk wel passen bij de rest van het interieur, anders komt het niet tot zijn recht. Retro deurklinken hebben juist zachtere en rondere vormen. De kleur is hier – net als bij moderne deurklinken – overwegend zwart, maar ook metaal of nikkel komt voor. Retro is meestal wat duurder dan modern, omdat het vaak geen massaproduct is dat fabrieksmatig tot stand komt.

Hoeveel kosten deurklinken?

De prijzen variëren tussen een paar tientjes tot meer dan honderd euro. Dit hangt af van het gebruikte materiaal, de duurzaamheid en hoe het product gemaakt wordt. Informeer jezelf goed voordat je een (te dure) keuze maakt. Het is lang niet altijd nodig om het allerduurste te kiezen. Het gaat erom wat je nodig hebt, wat jij passend vind en dat alles binnen jouw budget.