/Hier moet je op letten als je online lenzen bestelt

Hier moet je op letten als je online lenzen bestelt

Tegenwoordig gebeurt alles online; we zetten Instagram vol met foto’s, praten via een schermpje met onze vrienden en bestellen regelmatig eten, kleding en andere producten. Toch zijn er nog relatief weinig mensen die hun lenzen online bestellen. Het online bestellen van lenzen is echter heel gemakkelijk, want je hoeft er de deur niet meer voor uit. Ideaal dus! Er zijn wel een aantal dingen die je moet weten wanneer je voor het eerst online lenzen gaat bestellen, dus lees snel verder.

Bezoek een contactlensspecialist
De eerste stap wanneer je wilt beginnen met het dragen van lenzen is een bezoek brengen aan een contactlensspecialist. Er wordt dan een oogmeting gedaan, zodat je precies weet wat voor soort lenzen je nodig hebt en op welke sterkte. Met deze informatie kun je gemakkelijk de juiste lenzen online bestellen.

Daglenzen of meerdaagse lenzen
De tweede stap is om voor jezelf te bepalen of je daglenzen wilt gebruiken of lenzen die je een langere periode kunt dragen. Daglenzen draag je, zoals de naam al zegt, maar voor één dag. De voordelen van deze lenzen zijn dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt voor het inbrengen en het schoonmaken van de lenzen en dat je iedere dag nieuwe, schone lenzen draagt. Het grootste nadeel van daglenzen is voor veel mensen de prijs, omdat daglenzen relatief iets duurder zijn dan bijvoorbeeld maandlenzen.

Een goedkoper alternatief is meerdaagse lenzen, zoals weeklenzen of maandlenzen. De grootste voordelen van meerdaagse lenzen zijn de langere draagduur en de lage kosten. Daar staat wel een nadeel tegenover: het onderhoud en de hygiëne van de lenzen vereisen meer tijd.

Harde lenzen of zachte lenzen
Als laatste is het zaak om te bepalen of je harde lenzen of zachte lenzen wilt dragen. Zachte lenzen zijn bij veel lensdragers een favoriet. Deze zitten erg comfortabel en je bent er daarom snel aan gewend. Ook veroorzaken ze over het algemeen minder irritatie dan harde lenzen.

Toch hebben ook harde lenzen voordelen: ze zijn namelijk vaak goedkoper dan zachte lenzen.

Als je niet precies weet welke lenzen het beste bij jou passen, kun je altijd meerdere soorten proeflenzen bestellen. Zo kun je er zelf achter komen welke je het fijnste vindt.