/Hiermee maak je jouw jaren 30 woning helemaal af

Hiermee maak je jouw jaren 30 woning helemaal af

De jaren 30 woning is ongelooflijk populair. Als jij er een hebt weten te bemachtigen is de kans groot dat je deze stijl graag wil behouden. Jaren 30 woningen hebben een hoop mooie authentieke details. Die wil je zo goed mogelijk behouden, maar soms moeten ze vervangen worden of heeft een vorige bewoner aanpassingen gedaan die minder passend zijn. Met deze klusjes heb je je jaren 30 woning zo weer in de juiste stijl teruggebracht.

Deurbeslag

Onder deurbeslag wordt alles op en aan ramen en deuren verstaan. Het is iets wat misschien niet vaak opvalt, maar met het juiste deurbeslag kan dit juist een positief opvallend item worden in huis. In een jaren 30 woning kun je werken met zowel modern als retro deurbeslag. Om de originele sfeer van het huis terug te brengen of te behouden kun je het beste gaan voor retro deurbeslag in jaren 30 stijl. Als je een beetje handig bent kun je dit klusje prima zelf klaren. Om het helemaal af te maken plaats je op de wc- en badkamerdeuren ook retro sloten. Dat is misschien wel mijn persoonlijke favoriet van dit lijstje. Het klinkt misschien niet als veel, maar dit soort details maken een huis écht af.

Lichtschakelaars en stopcontacten

Die lelijke verkleurde doosjes aan de muur? Misschien vallen ze nu niet op, maar echt mooi zijn ze ook niet. Oud schakelmateriaal kan ook flink verkleurd zijn wat echt een afbreuk doet aan het geheel. Natuurlijk moet de elektra in huis naar moderne standaarden aangelegd zijn, maar dat is geen reden om geen retro schakelmateriaal in jaren 30 stijl te plaatsen. Deze lelijke doosjes kun je makkelijk vervangen voor mooie exemplaren die als functionele wanddecoratie je muren kunnen versieren.

Glas in lood

Een jaren 30 woning is geen jaren 30 woning zonder glas in lood. Toch verwijderen veel mensen dit uit hun woning. Gelukkig kun je op veel plaatsen nieuw glas in lood kopen óf bestaand en oud glas in lood laten restaureren. Het zal niet heel goedkoop zijn, maar het is het 100% waard voor de sfeer van een jaren 30 woning.