/Hoe en bank te beoordelen op kwaliteit

Hoe en bank te beoordelen op kwaliteit

De ideale manier om de kwaliteit van een hoeksalon te controleren, is door de binnenkant daadwerkelijk te bekijken om de technische en constructie-aspecten ervan te onderzoeken, maar tenzij je een meubelwinkel kunt vinden waarmee jij een meubelwinkel kunt vinden waarmee je de hoezen en de buitenste lagen kunt verwijderen, ben je vrijwel beperkt tot de aanraking en het gevoel aan de buitenkant. Alle hoop is echter niet verloren, want in dit artikel delen we de volgende tips om ervoor te zorgen dat een salon kopen niet moeilijk wordt en ook niet na een aantal maanden al eindigt bij de dichtstbijzijnde recyclingfabriek.

Het frame van de sofa

Dit is het belangrijkste onderdeel van de bank, omdat de houtsoort die gebruikt wordt voor e constructie van het frame de levensduur van de bank bepaalt. Een sofa van goede kwaliteit maakt gebruik van in de oven gedroogd hardhout, bij elkaar gehouden door industriële lijm en spijkers, wat zorgt voor stevigheid en duurzaamheid, en kan doorgaans meer dan vijftien jaar meegaan. Een voorbeeld van hardhout zijn berken, esdoorn, eiken essen en teak. Het drogen in een oven verwijdert al het vocht uit het hout voordat het wordt gebouwd, omdat dit helpt beschermen tegen scheuren. Het zorgt er ook voor dat het frame nog lang zijn vorm en stabiliteit behoudt.

Een bank van mindere kwaliteit gebruikt multiplex van meubelkwaliteit, verschillende lagen dik samengehouden met nietjes. Het is een vervanging voor hardhout en kost minder. Dit type frame gaat meestal maximaal twee tot drie jaar mee. Sommige fabrikanten gebruiken multiplex met een combinatie van ander hout van lagere kwaliteit, zoals grenen, dat ongeveer vijf jaar of minder meegaat.

Hoe te controleren?

  • Controleer van welke houtsoort het bankframe is gemaakt. Als je in Singapore bent, zijn de kwaliteit meestal Noord-Amerikaanse berken en eikenhout.
  • Houd het zijframe van de bank vast en verplaats deze van links naar rechts. Doe hetzelfde voor de backframe. Een stevig frame mag niet wiebelen of draaien. Als het wankelt, betekent dit meestal dat de gewrichten niet stevig worden vastgehouden, wat in de toekomst ernstige veiligheidsproblemen kan veroorzaken.
  • Til de bank op en voel het gewicht. Het moet zwaar aanvoelen. Test de framesterkte door een hoek of been van de bank tot ongeveer 15 cm op te tillen. Als het andere been de vloer nog steeds raakt, betekent dit dat het frame zwak is.