/Hoe gaat het nu verder qua voetbal?

Hoe gaat het nu verder qua voetbal?

Door het coronavirus staat heel de wereld op zijn kop en dus ook het voetbal. Het is jammer genoeg dat het voetbalseizoen zo heeft moeten eindigen. Doordat de wereld is verandert kan voetbal eigenlijk ook niet meer gespeeld worden. Wat helemaal zeker is dat er geen fans meer bij de wedstrijden aanwezig mogen zijn. Nu zul je jezelf vast wel afvragen maar hoe gaat het voetbal dan verder? 

Eredivisie

Helaas heeft de KNVB gezegd dat er geen betaald voetbal mag worden gespeeld tot en met 1 september. Wedstrijden vallen namelijk onder de vergunningplichtige evenementen en dus ook als er zonder publiek wordt gespeeld. Het is ontzettend treurend dat het voetbalseizoen zo moet worden afgesloten. Dit betekent dus dat het seizoen niet kan worden afgemaakt. Het heeft grote gevolgen voor clubs, supporters, medewerkers en ga zo maar door. Iedereen heeft het liever anders zien gebeuren maar er is echter niks meer aan te veranderen. Voor nu weten we dat de laatste standen van de Eredivisie gelden wat inhoudt dat Ajax op de nummer 1 staat. Ajax krijgt volgend seizoen ook nog eens een prachtig design voor het nieuwe tenue dus dan moet het vast wel weer goed komen! Het Ajax thuisshirt 2020-2021 komt namelijk binnenkort al uit. Daarnaast mogen PSV, Willem II, Utrecht en Vitesse mee doen aan de play-offs van de Europa league. 

Europa league

Doordat het coronavirus om de hoek kwam kijken heeft dit niet alleen gevolgen voor het Nederlands voetbal maar ook voor internationaal voetbal. In Nederland hebben ze besloten dat de laatste stand gevolgen heeft voor de kwalificatie van bijvoorbeeld Europees voetbal. Zoals hierboven al werd gezegd mogen dus PSV, Willem II, Utrecht en Vitesse mee doen aan de play-offs van de Europa League. Daarnaast zit Feyenoord automatisch in de groepsfase. 

Champions league

Omdat Ajax als eerste is geëindigd hebben zij het recht om gelijk in de groepsfase van de champions league te mogen spelen. Daarnaast mag AZ beginnen aan de tweede voorronde van de champions league. Er is nog niet bekend wanneer het Europees voetbal verder zal gaan spelen. Maar Ajax zal vast in haar prachtige tenue ver komen. Het Ajax uitshirt 2020-2021 is namelijk erg gaaf!