/Hoe houd je jouw kat tevreden?

Hoe houd je jouw kat tevreden?

Misschien ben je een nieuwe katten eigenaar, of misschien heb je een kat die een beetje eigenwijs en moeilijk te plezieren is. Geen kat is hetzelfde. Of het nu gaat om een ​​binnen-, buiten-, aanhankelijke, schichtige of zelfs hondachtige kat, het behouden van hun geluk blijft een gemeenschappelijke overeenkomst tussen alle katten. Hoewel er geen perfect recept voor geluk bestaat, hebben we een paar van onze toptips samengesteld om ervoor te zorgen dat je kat gelukkig en gezond blijft.

Aandacht

Het is absoluut cruciaal om ervoor te zorgen dat u uw kat voldoende aandacht geeft. Gemiddeld hebben katten ongeveer 20 minuten per dag ononderbroken aandacht nodig. Dit omvat spelen, aaien en één op één interactie. Hoewel katten onafhankelijke wezens zijn, hebben ze allemaal dezelfde liefde en toewijding nodig voor algehele gezondheid en geluk.

Speelgoed

Doorgaan met het onderwerp interactief spelen, het onderhouden van kattengeluk wordt gemakkelijker gemaakt door het gebruik van speelgoed. Voor de meeste katten is het van essentieel belang om speelgoed te bieden dat hun interesses opwekt, zoals stalken, jagen en krabben met hun klauwen, wat nodig is voor geluk. Speelgoedmuizen zijn een geweldige optie, omdat ze de jachtinstincten naar voren brengen. Zoals eerder vermeld, stimuleert speelgoed met lange snaren ook hun roofzuchtige aard.

Kattenkruid

Als je het nog niet wist, floreren katten wanneer ze zich aan routines houden. Als er iets in hun routine misgaat, worden ze meestal gestrest of angstig, zelfs als het niet uit hun gedrag blijkt. Enkele veel voorkomende tekenen van stress of angst zijn toegenomen verlies, sproeien en in ernstige gevallen een veronachtzaming van goede verzorging. Als er een duidelijke verandering is in de routine van je kat, is kattenkruid een van de beste manieren om hem van stress en angst te bevrijden. Catnip is een kruid dat een verscheidenheid aan genezende voordelen bevat en is vooral nuttig bij het helpen van verlichting voor katten die lijden aan hoge stress of angst. Het kan ook helpen bij het verlichten en voorkomen van maagklachten, omdat het spieren ontspant wanneer ze gespannen zijn.

De effecten van kattenkruid variëren als gevolg van consumptie. Als het in sprayvorm is, in welk geval uw kat het zou inhaleren, wekken de effecten hen op, waardoor ze ongeveer 15 minuten speels en energiek worden, gevolgd door een rustige, ontspannen periode. Als uw kat het opneemt, zijn de effecten kalmerend en ontspannend. Beide gevallen zijn nog steeds gericht op het verminderen van stress en angst, maar het innemen van de bladeren is het meest effectief voor katten die lijden aan hogere niveaus van mentale belasting en agitatie.

Kattentoren

Van nature houden katten van springen, klimmen en hun klauwen oefenen. Een kattentoren promoot alle drie deze activiteiten en combineert plezier en beweging. Een gezonde kat is een gelukkige kat, dus waarom zou je ze deze geniale creatie niet geven ?! De meeste kattentorens met vloerbedekking bestaan ​​uit meerdere lagen, tunnels en hangende speelgoedfuncties! Niet alleen stimuleren de torens activiteit, maar ze bieden ook een veilige ruimte. Katten houden ervan om een ​​ruimte voor zichzelf op te eisen waarin ze zich comfortabel en veilig voelen, vooral in gebieden die verhoogd zijn en buiten bereik van ergernissen of bedreigingen (zoals een opgewonden puppy). Slapen, spelen en sporten zijn essentieel voor het algemene geluk van een kat.

Kattenluik

Als je een binnen-buitenkat hebt, bevordert het installeren van een betrouwbaar kattenluik de onafhankelijkheid, activiteit en geluk. Voor eigenaren die het huis voor langere tijd verlaten of het te druk hebben om de katten de hele dag binnen en buiten te laten, is een huisdierluik de perfecte oplossing. Of u nu een kattenluik nodig heeft voor deuren, muren of ramen, de voordelen van het gebruik van een eigen vrije wil is een vrijheid waar katten naar hunkeren. In plaats van ze voor langere tijd binnen of buiten te houden, kunnen ze zowel het huis als de tuin vrij hebben. Katjes zijn van nature onafhankelijk en houden ervan om te verkennen, jagen en zonnebaden. Waarom geef je ze niet het beste van twee werelden? Met een elektronisch kattenluik voorkom je dat er ongewenste katten je huis binnen komen. Een kattenluik kopen is dus echt een aanrader.