/Hoe koop ik de beste e-liquid?

Hoe koop ik de beste e-liquid?

Wanneer je begint aan een e-sigaret met e-liquid, sta je voor veel verschillende keuzes. Ze hebben namelijk diverse smaken, maar ook verschillen in nicotinegehaltes. Het nicotinegehalte dat in een e-sigaret zit kan namelijk variëren. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de PG/VG verhouding. Genoeg om op te letten dus!

Wil jij weten welke e-liquids er allemaal zijn en in wat ze van elkaar verschillen? En weet je niet welke je wilt kopen? Dan ben je hier op het goede adres! Hieronder zal ik namelijk een selectie behandelen om jouw zoektocht naar de juiste e-liquid te bevorderen.

Bookwill 

De e-liquids van Bookwill zijn vooral populair, omdat er vijf afwijkende nicotine gehaltes mogelijk zijn, om zo de afhankelijkheid van nicotine af te bouwen. Belangrijk hierbij is om langzaam af te bouwen, gezien de kans op terugval dan het minst groot is. 

De PG/VG verhouding is 70% PG, 20% VG met daarbij nog 10% water. Dit uit zich in een relatief lagere viscositeit en relatief meer smaak aan de vloeistof.

Dinner Lady 

De Dinner Lady e-liquids zijn vooral bestemd voor mensen die waarde hechten aan een lekker smaakje! Er bestaat namelijk een breed assortiment aan aroma’s, geschikt voor iedere damper. Zo is er de Black Orange e-liquid, die te vergelijken is met een zoete cocktail. Maar ook de Classic e-liquid, voor de ex-rokers die op zoek zijn naar de vertrouwde tabaksmaak!

De PG/VG samenstelling van de Dinner Lady is 50/50, wat betekent dat de viscositeit gemiddeld is. Dit is uitermate geschikt voor mensen die een lichte throat hit willen ervaren en niet vies zijn van een smaakje tijdens het dampen.

Double drip

Opmerkelijk aan de double drip e-liquids is dat het bedrijf hun producten ziet als een soort saus met een smaakje. Het zijn natuurlijk nog steeds damp vloeistoffen, maar het klinkt op deze manier wel een stuk interessanter! Zo zijn er e-liquids met een karamel appeltaart smaakje, maar ook frissere smaakjes zoals lemon lime. Voor ieder wat wils dus!

Bij deze e-liquid is de mengverhouding van 80% VG en 20% PG. Dit zorgt voor een hogere afgifte van aroma. De Double drip is aan te raden als je zou willen dampen op lagere weerstand en hogere wattages.