/Hoe organiseer je het perfecte mannenweekend?

Hoe organiseer je het perfecte mannenweekend?

De organisatie van het jaarlijkse mannenweekend brengt toch altijd de nodige druk met zich mee. Je wilt dat iedereen het naar zijn zin heeft, leuke activiteiten bedenken en het vriendenweekend van vorig jaar overtreffen. Daar waar het afgelopen jaren altijd zo makkelijk leek om het beter te doen, valt dit vaak toch wel tegen op het moment dat je zelf opzoek gaat naar een geschikte datum, betaalbare groepsaccommodatie en leuke activiteiten waar iedereen aan deel kan nemen. Om dit proces voor jou wat makkelijker te maken, hebben wij voor jou alvast de belangrijkste punten in de organisatie op een rijtje gezet.

Begin met het vinden van een datum

Het plannen van een mannenweekend begint met een geschikte datum en een geschikte vakantiewoning. In ons voorbeeld gaan we voor een vakantiehuis voor 6 personen in de provincie Friesland in september of oktober. Je vraagt je vrienden naar hun beschikbaarheid en informeert eventueel naar het budget dat iedereen beschikbaar wil stellen voor het mannenweekend. Zo heb je een indicatie van een budget en weet je binnen welke prijs range je een vakantiewoning moet gaan zoeken. Vervolgens ga je opzoek naar een geschikte groepsaccommodatie, bij voorkeur met extra faciliteiten zoals een bar of een jacuzzi. Deze faciliteiten bij vriendenweekenden doorgaans erg in de smaak en geven direct al iets extra’s, waardoor je vrienden het je minder kwalijk zullen nemen als er ergens iets niet helemaal volgens plan gaat.

Combineer met leuke groepsactiviteiten

Na het kiezen van je vakantiehuis voor 6 personen in Friesland, is het tijd om op zoek te gaan naar leuke groepsactiviteiten in Friesland. In september en oktober is er een reële kans op regen, houd hier dus rekening mee op het moment dat je activiteiten gaat plannen. Bij mooi weer is wadlopen in Friesland zeker aan te raken, onder begeleiding van een gids vind je de mooiste plekjes en door de instabiele ondergrond is de kans op uitglijders aanzienlijk, met grappige momenten als gevolg. Mocht het weer tegenzitten dan is het altijd handig om een leuke binnen activiteit zoals karten of lasergamen achter de hand te hebben. Probeer vooral iets anders te verzinnen dan het geen je in de voorgaande 2 jaren hebt gedaan!