/Hoe renoveer je een open trap?

Hoe renoveer je een open trap?

Je trap is het meest gebruikte onderdeel van je huis en kan daardoor na verloop van tijd verslijten. Gelukkig hoef je niet meteen de hele trap te vervangen, maar kun je de trap renoveren zodat die er weer als nieuw uitziet. Er zijn verschillende manieren om een traprenovatie uit te voeren, afhankelijk van het type trap. In dit artikel bekijken we de mogelijkheden voor het renoveren van een open trap of spiltrap. Dichtmaken, bekleden of toch nieuwe treden laten plaatsen? Hoe dan ook kun jij straks weer veilig je trap op en af.

Hoe werkt een open traprenovatie?

Je kunt je traptreden op verschillende manieren opknappen. De goedkoopste manier is door ze te verven, alleen kost het veel tijd om de treden helemaal glad te schuren. Daarom kiezen veel mensen in plaats daarvan voor overzettreden. Een vakspecialist maakt deze op maat en plaatst ze in één keer over de bestaande traptreden heen. Zo hoef je geen lijmresten te verwijderen en ziet je trap er weer als nieuw uit.

Wat is het verschil tussen een enkelzijdige renovatie en een volledige renovatie?


Als je een open trap gaat renoveren, kies je tussen een enkelzijdige renovatie en een volledige renovatie. Bij een enkelzijdige renovatie krijgen alleen de voorkant, de bovenkant en een stukje van de achterkant van je treden nieuwe bekleding. De onderkant en de rest van de achterkant worden niet aangepakt. Bij een volledige renovatie krijgt de hele traptrede nieuwe bekleding, dus ook de onderkant. Hierdoor ziet je trap er helemaal nieuw uit.

Waarom een open trap dichtmaken?

Hoewel een open trap een ruimte groter en lichter laat lijken, gaat deze keuze vaak ten koste van de veiligheid en kan er tussen de treden door warmte verloren gaan. Daardoor gaan je energiekosten omhoog. Gelukkig bestaat er een oplossing voor dit probleem: het dichtmaken van je open trap. Natuurlijk wil je dat dit op een professionele manier gebeurt. De specialisten van Stairz Traprenovatie staan klaar om je hierbij te helpen en om de mogelijkheden voor jouw open trap te bespreken. Ook voor een wenteltrap-renovatie ben je bij Stairz aan het juiste adres. Houd er wel rekening mee dat deze renovatie anders verloopt dan een open traprenovatie. De monteurs plaatsen in dat geval volledig nieuwe treden, die ze tot aan de muur doortrekken. Ben jij al toe aan een traprenovatie?