/Hoe ruim ik de vaatwasser in?

Hoe ruim ik de vaatwasser in?

Een vaatwasser inruimen, je kent het probleem wel. Iedereen doet het op zijn eigen manier of er ontstaat irritaties in huis wanneer de ander het anders doet. Je kunt er ook voor kiezen om een vaatwasser aan te schaffen die beschikt over meerdere niveaus, deze zijn onder andere verkrijgbaar bij Eldi. Maar wil je graag de vrede in huis bewaren? Volg dan onderstaande tips.

De vaatwasser inladen

Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat er niet te veel etensresten nog op de borden zit. Gebruik een vaatwasser niet als prullenbak. Verder is het belangrijk dat wanneer je de vaatwasser in ruimt het niet tegen elkaar aan zit. Hierdoor zal er niet voldoende afgewassen worden en blijft het allemaal vuil. Plaats daarom de borden in het rek naar dezelfde kant, met de bovenkant naar binnen. Zorg ook dat het bestek niet te dicht op elkaar zit of er te veel in het mandje zit. Op deze manier blijven er etensresten op de vaat zitten.

Alles schoon uit de vaatwassen

Als je wit dat alles voldoende gereinigd wordt, zorg dan dat de sproeiers vrij zijn en hier niet iets direct tegen geplaats wordt. Zorg ook dat breekbare materialen wat verder van de sproeiers afstaan. De waterdruk en temperatuur is lager waardoor het servies het langer vol houdt. Het liefst zorg je dat alles in de vaatwasser past en probeert dan ook alles erin te proppen. Maar hierdoor wordt de kans kleiner dat alles schoon eruit komt. Toch bang dat het servies zal breken? Schud dan vooraf het rekje, zo merk je of alles van elkaar af staat en het niet botst. We weten dat wanneer je klaar bent, je de deur zo snel mogelijk wilt sluiten. Schuif wel vooraf het rekje naar binnen zodat het servies stevig in de vaatwasser staat.  Met deze tips ben je een pro van het inruimen van de vaatwasser.