/Hoe verstuur ik mijn zakelijke pakketje?

Hoe verstuur ik mijn zakelijke pakketje?

Als je een zakelijk pakket versturen gaat is het natuurlijk belangrijk dat deze veilig aankomt op de eindbestemming. De inhoud moet helemaal heel zijn. Anders komt dit niet professioneel over. Zeker als het pakket naar het buitenland toe gaat is het van belang dat de verpakking van het pakket stevig is zodat er niks met de inhoud kan gebeuren. Als een pakket achter in de bestelbus licht dan kan het pakket bijvoorbeeld gaan schuiven. Wil je voorkomen dat je achteraf te horen krijgt dat je zending kapot is gegaan lees dan zeker even verder. In dit artikel geven wij een paar gouden tips om je zakelijke pakket goed te versturen.

Zorg dat je doos goed verpakt zit!

Ten eerste is het heel belangrijk dat het formaat van de doos waarin je de inhoud gaat verzenden goed past bij het product dat je erin verpakt. Als de doos te groot is zit er veel lucht in. De kans op indeuken wordt hierdoor groot. Wanneer de doos is ingedeukt zorgt dat niet meer voor een optimale bescherming. Maar als de doos te klein is kan het product wat verpakt zit al bij een kleine impact op de doos kapotgaan. De inhoud zit tenslotte dicht bij de buitenverpakking. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede binnen verpakking. Zorg bijvoorbeeld voor schuimvlokken, noppenfolie of extra papier. Deze buffer beschermt je product voor impact van buiten. Tenslotte kan je je product ook nog laten keuren door de vervoerder. Als je dit doet levert dit achteraf een soepelere claimprocedure op.

Iedereen tevreden met een heel pakketje

Het is dus zeer belangrijk om te zorgen voor een goede verpakking als je een zakelijk pakket gaat versturen via bijvoorbeeld Cheap cargo. Zeker als het om een belangrijke inhoud gaat is het verstandig om te kijken naar de verschillende mogelijkheden voor een extra beschermende verpakking. Zo is de kans op een kapotte inhoudt het kleinst en is iedereen tevreden!