/Inground trampoline: de voor- en nadelen

Inground trampoline: de voor- en nadelen

Dus je hebt besloten om een ​​trampoline te kopen en denkt dat een trampoline inground voor u de beste optie is. Of u nu bang bent voor letsel, denkt dat uw tuin er beter uitziet of dat ze gemakkelijker te onderhouden zijn, u zult merken dat u niet helemaal correct bent. Dat gezegd hebbende, er zijn voordelen en manieren waarop u enkele van de grootste problemen kunt aanpakken die met een inground trampoline komen.

Veel voorkomende misvattingen

Het eerste dat u moet begrijpen, is dat trampolines in de grond niet veiliger zijn dan die op stelten. Houd er rekening mee dat het doel van een trampoline is om een ​​persoon enkele meters in de lucht te lanceren, soms tot wel 10 voet boven de grond. Als je van de trampoline valt en vanaf die hoogte de grond raakt, kun je jezelf nog steeds bezeren.

Je kunt niet zomaar een gat graven en de trampoline erin stoppen. Er zijn een aantal overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het installeren van uw trampoline in de grond, waaronder erosie en drainage. Als het gat waarin je je trampoline hebt verzonken tijdens een regenbui instort of vol water komt te zitten, heb je geen trampoline meer in de grond. Je hebt een gedeeltelijk begraven of gedeeltelijk verzonken trampoline, en geen van beide is zo leuk.

U moet ook bedenken dat onderhoud niet eenvoudiger is, alleen omdat u niet de onderdelen ziet die moeten worden onderhouden. Het is nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat de stelten die uw trampoline tot op de grond ondersteunen, niet zijn geroest of gebroken, dat ze rechtop blijven en niet door rubberen stoppen onderaan steken. De onderkant van je trampoline blijft aandacht nodig hebben, wat betekent dat je af en toe de rebounder uit de grond moet tillen om ervoor te zorgen dat alles in topvorm is.

Dit wil niet zeggen dat trampolines in de grond niet geweldig zijn en niet ongelooflijk leuk kunnen zijn, maar ze vereisen meer werk dan de meeste mensen veronderstellen.

Voordelen voor trampolines in de grond

Er zijn een aantal voordelen aan een trampoline in de grond.

Ten eerste is het voor kleine kinderen of oudere volwassenen een stuk eenvoudiger om in en uit te stappen. Hoewel je opstapkrukken en trappen kunt toevoegen aan de meeste bovengrondse, vereist het nog steeds een behoorlijke hoeveelheid klimmen en kan het vooral moeilijk zijn als iemand al op de mat springt.

Ten tweede zijn er een aantal decoratieve ideeën die niet beschikbaar zijn voor bovengrondse trampolines die van uw rebounder een integraal onderdeel van uw achtertuin kunnen maken. Hoewel bovengrondse modellen niet volledig in staat zijn om decoratief te zijn, stellen de in de grond staande modellen zich open voor meer opties.

Er zijn ook verschillende andere voordelen, maar veel daarvan zijn esthetisch of hebben een persoonlijke voorkeur.

Installatie Tips

Bij het installeren van een in de grond geplaatste trampoline is het eerste wat u moet overwegen de grootte van het gat dat u wilt graven. Hoewel het voor de hand liggende antwoord lijkt te zijn “de diameter van de trampoline”, moet je een paar dingen in gedachten houden.

Ten eerste wil je daar af en toe onder komen. Of het nu voor regelmatig onderhoud is of omdat u per ongeluk uw sleutels tussen het frame en de mat hebt laten vallen, het hebben van de mogelijkheid om uw handen of gereedschap tussen het frame en de grond te krijgen is van groot belang om uw trampoline weer op te tillen en toegang te krijgen tot de put.

Ten tweede, onthoud dat in-ground trampolines niet inherent veiliger zijn dan bovengrondse, wat betekent dat je waarschijnlijk een net eromheen wilt hebben, of op zijn minst de mogelijkheid hebt om er een op te zetten wanneer je hem gaat gebruiken. Dat gaat je gat enkele centimeters groter maken. Je kunt namelijk ook een inground trampoline met net verkrijgen.

De beste optie is om rekening te houden met netten en vervolgens een paar centimeter meer toe te voegen aan de diameter daarboven om jezelf een beetje een “gracht” te geven om mee te werken.

Nadat je je gat hebt gegraven, moet je een keermuur toevoegen. De beste keerwanden zijn gemaakt van stenen blokken of beton dat je zelf hebt gegoten. Nogmaals, onthoud de extra ruimte die je nodig hebt voor je net en toegang tot de put wanneer je uitzoekt waar je je keermuur neerzet. Stevige houten wanden kunnen ook werken, maar zullen na verloop van tijd sneller instorten of rotten.