/Je peuter of kleuter in een draagzak dragen? Ja doen!

Je peuter of kleuter in een draagzak dragen? Ja doen!

Je kleintje wordt ouder, kan lopen en praten en heeft steeds meer een eigen willetje. Steeds vaker vraag je je af of je de kinderwagen of de buggy nog wel mee moet nemen. Of misschien sta je voor de keuze om er één te kopen. Maar ja, de kans dat deze nog veel gebruikt wordt, acht je erg klein.

Dan kan een peuter of kleuter draagzak een uitkomst bieden. Een draagzak vouw je klein op en kan onderin de rugzak mee. Mocht je kleine dan moe worden onderweg, dan kan de drager tevoorschijn gehaald worden. Wat hierbij helpt is een draagzak met een vrolijk printje, want welke peuter wil nou niet in een dino-draagzak of in een flamingo printje rondgedragen worden.

Peuterdraagzak ook gewoon veilig

Je kan ook in situaties terechtkomen waarbij jij het als ouder fijner vindt om je kindje wat hoger te dragen. Stel je voor je bent op een stedentripje en je loopt in een druk Italiaans stadje waar ze stoepjes hebben van 30 cm breed. Vespa’s scheuren langs je heen en je kindje weet van de drukte niet waar te kijken. Hoppa in de draagzak op de rug! Je kind kan nog steeds en misschien wel beter om zich heen kijken en jij krijgt niet elke 30 seconden een hartverzakking.

Kindje heeft de geborgenheid in een draagzak ook nog nodig

Tja, en ook peuters en kleuters hebben soms gewoon wat extra geborgenheid nodig. Misschien omdat ze ziek zijn of omdat het eve lekker is om tegen papa of mama aan te liggen. De draagzak is dan een uitkomst, je biedt de warmte die je kindje nodig heeft en hebt ondertussen zelf nog je handen vrij. Enne, er zijn genoeg ouders die gewoon met peuter in de draagzak lekker op de bank liggen, dat mag ook namelijk! 

Welke peuter draagzak of kleuter draagzak kopen

kijk bij de keuze voor een draagzak peuter of voor een ouder kindje goed naar het maximale gewicht die de draagzak aankan en naar de indicatie voor de kledingmaat. Er zijn kleuter draagzakken tot kledingmaat 134 te verkrijgen. De kledingmaat is altijd een indicatie, elk kind is anders, belangrijk is dat ze goed en comfortabel kunnen zitten in de draagzak, dat maakt het dragen voor jou ook veel makkelijker.