/Kan raamdecoratie geluid en warmte verminderen?
gordijn

Kan raamdecoratie geluid en warmte verminderen?

Is het bij jou in de buurt luidruchtig en kan je hierdoor maar lastig in slaap vallen? Heb je s ‘ochtends veel daglicht in je kamer waardoor je geen kans krijgt om uit te slapen. Vervelende situaties, zeker als je jouw slaap hard nodig hebt. Gelukkig zijn er voldoende goedwerkende oplossingen om geluid en warmte in huis te beperken.

Denk aan je privacy

In de keuken en woonkamer wil je natuurlijk voldoende privacy hebben, niet iedereen hoeft te weten dat je een feestje hebt of lekker ontspannen tv aan het kijken bent. Met jaloezieën los je dit snel op. Je kan ze geheel op maat afstellen en ze zijn ook nog eens verkrijgbaar in de materialen: hout – pvc en aluminium. Ga voor een natuurlijke uitstraling in huis. Met jaloezieën houdt je de warmte op een zomerse dag goed tegen als je ze de hele dag gesloten houdt en ze zijn gemakkelijk schoon te houden.

Bepaal je sfeer en lichtinval

Met een duo rolgordijn heb je een stofbaan afgewisseld met een gaasbaan, dit zorgt voor speelsheid en enigszins privacy met voldoende daglicht. Deze rolgordijnen zijn verkrijgbaar in semi-transparant en verduisterende banen, deze worden geheel op maat gemaakt zodat je ze kan plaatsen in de keuken, woon of badkamer. Echter krijgt de zon hier wel meer kans om binnen te komen omdat het niet volledig verduisterend is.

Maak deze ruimte donker en koel

Zit jouw slaapkamer op de zolder of is dit de ruimte waar de was wordt uitgehangen? In de zomer kan deze ruimte het meest warm worden en is het geen pretje om hier lang aanwezig te zijn. Met een verduisterende dakraam rolgordijn kan je de warmte en het daglicht volledig afsluiten, zodat het binnen geen beginnende sauna wordt. Met deze rolgordijnen heb je zelfs geen kiertje waar daglicht doorheen kan komen, want ze worden bevestigd met zijgleiders. De hele ruimte wordt dus echt verduisterd.

Wat betreft het dempen van het geluid, gordijnen kunnen het geluid van buiten niet volledig tegen houden. Maar textiel, of te wel gordijnen, vloerkleden en kussens kunnen een echo wel absorberen. Wil je het geluid van buiten echt tegen houden, dan is het aan te raden om dubbel glas te laten plaatsen in plaats van enkel glas.