/Kies de juiste motorhelm (tip)

Kies de juiste motorhelm (tip)

Als het tijd is om een ​​nieuwe motorhelm te kopen, is het raadzaam om niet te haasten. Uiteindelijk is het assortiment groot en gevarieerd, zodat je bijvoorbeeld eerst kunt zien welk type motorhelm het meest geschikt is om te dragen. Het lijkt heel eenvoudig om een ​​nieuwe helm voor een motorfiets te kopen, maar er zijn zeker enkele belangrijke aspecten. Om er lang van te genieten en zeker te zijn van de juiste keuze, kunt u een aantal tips en aanbevelingen volgen waarmee rekening kan worden gehouden.

Verschillende types motorhelmen

Bij het kopen van een helm is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Dat begint al bij het maken van een keuze voor het juiste type motorhelm. Elk soort motorhelm beschikt namelijk weer over andere kenmerken en is het meest ideaal om te dragen in bepaalde situaties. Daarbij kunnen ook andere factoren een rol spelen, zoals de persoonlijke omstandigheden in het geval van bijvoorbeeld de motorrijder die een bril draagt.

Elke helm heeft voordelen en nadelen. Een integraalhelm zal minder hinder veroorzaken op het gebied van windruis dan een jethelm. Een jethelm laat het zicht weer grotendeels vrij en is aangenaam om in de zomer te dragen. 

Het doel van het motorrijden kan als eerste uitgangspunt dienen om een keuze te maken voor een bepaald type motorhelm. Er zijn wat dat betreft allerlei situaties te onderscheiden, zoals de motorrijders die vooral graag toer

en de motorrijders die de motor voornamelijk gebruiken om van huis naar het werk te gaan.

Welk materiaal?

Bij het kopen van een nieuwe motorhelm is het ook mogelijk om het materiaal te overwegen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het materiaal van de buitenschaal van polycarbonaat of glasvezel. Een helm met een buitenmantel van glasvezel heeft meestal een langere levensduur dan een helm met een buitenmantel van polycarbonaat. Gebruik uw motorhelm regelmatig om ervoor te zorgen dat de helm in goede staat verkeert.

De juiste maat bepalen

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het kopen van een nieuwe motorhelm is de grootte. Het is een kleine moeite om de maat te meten voordat je een nieuwe helm koopt. Dit is gewoon mogelijk met een centimeter tape, het meten van de hoofdomtrek 2,5 cm boven de wenkbrauwen en vervolgens kijken naar de juiste maat in de maattabel voor helmen. Direct na aankoop van een helm is het beter om te smal te zijn dan te ruim, omdat een te ruime helm niet goed om het hoofd past. Een enigszins strakke helm zal zich nog steeds naar het hoofd vormen.

PS: bij een goede helm, past natuurlijk ook de juiste motorkleding. Maak uw outfit volledig.