In de zandbak worden de echte onderhandelaars geboren. Daar wordt bepaald wat je krijgt en wat je er aan over houdt. Daar vindt de eerste scheiding plaats tussen de natuurtalenten en de rest. Hoe is het toch mogelijk dat de ene persoon met een handvol naar huis ging en de ander alles kwijt was. Veel heeft te maken met de geaardheid van de mens en het talent wat er onder schuilt gaat. Het gaat nu eenmaal de een wat makkelijker af dan de ander en dat is gewoon zo. Dan is het natuurlijk ook zo dat het vak van onderhandelen goed te leren valt.
Het is goed te leren
Niemand wordt geboren met alle talenten van de wereld. Ook de meest getalenteerde sportatleet moet zich ontwikkelen om met de rest mee te kunnen of er op vooruit te lopen. Dat is zo ook met de cursus Onderhandelen, waarbij je het ook gewoon kunt leren. Gewoon inschrijven en de les volgen is vaak niet genoeg. Je moet er mee aan de bak, je moet tegen je leerpunten aanlopen. In de praktijk oefenen en vooral veel fouten maken. Dat helpt om de beste te worden en dat is waar het allemaal om draait. En daar kun je bij geholpen worden door de trainers, maar ook door je medecursisten die vaak goede cases inbrengen en duidelijk vertellen waar ze tegenaan lopen. Dat is het mooie aan een klassikale cursus waarbij je van elkaar gewoon veel weet te leren. Door een geode begeleiding wordt dat leereffect alleen maar meer.
Maakt het dan uit of je inkoper bent of niet
Het maakt niet uit of je in een inkoopfunctie zit of niet. Iedereen doet het en vaker dan je denkt. Maar aan de andere kant hebben mensen in een commerciële omgeving er veel vaker mee te maken en zij zien het nut van deze cursus vaak veel eerder zitten. Dat geeft niet, maar dat is hoe de vlag er voor staan. Geen reden tot paniek, maar eerder een constatering.