/Luxe uitstraling in je woning creëren

Luxe uitstraling in je woning creëren

Een luxe uitstraling kun je zelf creëren en dit hoeft niet altijd per definitie ook duur te betekenen. Wanneer je bezoek verwacht of er spontaan iemand over de vloer komt, wil je toch dat de stijl van je interieur precies is zoals jij dat wil en dat ook uitstraalt. Om ervoor te zorgen dat jouw interieur helemaal naar jouw eigen smaak is en het een luxe uitstraling heeft heb ik hieronder een paar tips voor je uitgelicht.

Eigen smaak

Luxe kan op verschillende manieren tot uiting komen in je interieur. Het hangt voornamelijk af van jouw eigen stijl, de kleuren die je kiest en bijzondere materialen. Bijvoorbeeld een grote open leefruimte, zoals de woonkamer, met een klassieke look kan al veel luxe uitstralen. Een modern en strak interieur is vaak vrij simpel, maar straalt toch luxe uit. Kunst is ook kenmerkend voor luxe, hierbij kun je mooi je eigen smaak kenbaar maken in een luxe object voor je woning.

Kies woonaccessoires bij jouw stijl

Een strak & landelijk interieur kan een hele chique look hebben, maar ook knus tegelijk.  Veel  gebruik van pasteltinten en hout, gecombineerd met brocante woonaccessoires. Om het geheel nog iets warmer en gezelliger te maken, kun je ervoor kiezen om een vloerkleed neer te leggen. Raamdecoratie die goed past bij een landelijk interieur zijn vouwgordijnen, een sfeervolle toevoeging aan je interieur. Vouwgordijnen hebben een isolerende werking, waardoor de warmte ’s winters binnenblijft en in de zomer lekker koel! Daarnaast wordt geluid van buiten gedempt door vouwgordijnen, zo kun je in je woning heerlijk ontspannen zonder last van vervelend omgevingsgeluid.

Houd je meer van een robuuste stoere look in je interieur? Dan is de industriële interieurstijl helemaal wat voor je! Een grote leren bank en een mooie houten eettafel met zwart metalen poten passen hier super bij + stralen veel luxe uit. Een vloer die erg populair is en een industriële look heeft, is de betonnen gietvloer. Een populaire keuze én oogt ook nog eens heel modern.

Raambekleding die gaaf is voor een industrieel interieur zijn shutters of houten jaloezieën. Shuttersvallen in een iets hogere prijsklasse, maar zijn prachtig en hebben de meest luxe uitstraling wat betreft raamdecoratie. Houten jaloezieën zijn naast shutters ook een goede optie voor een luxe interieur. De lamellen vallen als dakpannen over elkaar heen en je kunt ze zelf verstellen. Zo ben jij de baas over de lichtinval en je privacy!

 

Sfeer, sfeer en nog eens sfeer

Naast chique shutters en stijlvolle houten jaloezieën is er nog een raamdecoratie die àltijd prachtig staat, namelijk de échte sfeermakers gordijnen! Kant en klaar gordijnen zijn niet altijd even geschikt en luxe, maar op maat gemaakte gordijnen daarentegen wel! Een aanbieder van goede raambekleding op maat is Veneta.com! Een online raamdecoratie specialist waar je op maat raamdecoratie voor een voordelige prijs kunt krijgen.

Hopelijk ben je nu, na het lezen van dit inspiratieartikel, een beetje op weg met het creëren van een interieur met luxe uitstraling!

Welke accessoires en raamdecoratie schaf jij aan om je interieur een luxe boost te geven?

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op mannenfocus.nl