/Nutteloze kostenposten waar je vandaag nog mee kunt stoppen

Nutteloze kostenposten waar je vandaag nog mee kunt stoppen

Aan het eind van de rekening altijd een stukje maand over? Helaas voor velen herkenbaar. Je neemt je iedere maand voor om weer te gaan sparen, maar de verleiding om toch even dat biertje te gaan drinken is toch te groot. 

Niks om je voor te schamen, waarschijnlijk haal je zoveel plezier hieruit dat het het meer dan waard is. Toch geef je ongetwijfeld ongemerkt ook veel geld uit wat nutteloos is. Zaken die je vanavond nog even moet checken? Lees verder!

Skip de prikkel

Waarschijnlijk geef je iedere maand meer uit dan dat je vooraf bedenkt. Wees eens eerlijk? Hoeveel impulsaankopen, van kleding tot gadgets, heb je de afgelopen tijd gedaan? Hier kun je weinig aan doen, we worden vandaag de dag ontzettend gevoed door allemaal folders, online reclame en marketingtrucs. 

Hoe je hiermee omgaat? Door het gewoon te skippen. Plak die nee-nee sticker op je brievenbus en besteed een avondje aan het annuleren van nieuwsbrieven. Je zult zien dat je automatisch minder gaat bestellen. Wat niet weet, wat immers niet deert! Dit geldt ook voor die unieke aanbieding van 50% korting.

Eten onderweg

Wellicht heb je nog een klein trauma van vroeger, wanneer je een plakkerige boterham uit je broodtrommel toverde iedere pauze. Maar werkelijk waar; Eten meenemen vanuit huis kan ook heel lekker zijn. Er zijn tegenwoordig allerlei hacks om eten vers en gezond te vervoeren, zonder dat het kleverig en oud wordt. 

Bedrijven weten namelijk perfect hoe ze hierop moeten inspelen en rekenen de hoofdprijs voor lunches, koffies en ‘healthy’  snacks to go. Over dat healthy gesproken, veel keuzes lijken onderweg redelijk verantwoord maar dit valt vaak tegen. Kortom, investeer in een goede thermomok en hippe lunchbox. Het betaalt zich snel uit, als je ‘m daarna gebruikt tenminste. 

Snack, Fast Food, Hamburger, Amerikaans, Auto 'S

Skip de verplichting

Een abonnement opzeggen  is vaak nummer één waar het gaat om geld besparen. Het wordt ongemerkt iedere maand of jaar van je rekening afgeschreven en de kans is groot dat je er niks mee doet. Dat sportschoolabonnement, heb je dat omdat je er de deur plat loopt of omdat je hóópt dit te gaan doen. In het laatste geval is er maar één advies; Skippen die boel. 

Geen zin om door al die irritante klantenservices heen te moeten? Daar is inmiddels een topoplossing voor, er zijn bedrijven die dit hele proces voor jou uit handen neemt. De staatsloterij opzeggen of de lotto? Geen enkel probleem, zij nemen het werk voor jou uit handen. 

Kortom, neem je uitgaven eens kritisch onder de loep en zorg dat je voortaan eenvoudig met de bankrekening het einde van de maand haalt. Vergeet ook niet de speciale functies van de apps te gebruiken die banken tegenwoordig aanbieden. Zij geven automatisch vaak al inzicht in jouw uitgavepatroon. Helaas, geen enkele excuses dus meer..