/Op deze manier vind je de beste golfclubs
golfclubs

Op deze manier vind je de beste golfclubs

Golfen is een geavanceerde sport. Bij golf zijn er namelijk verschillende materialen die ieder een unieke eigenschap hebben. Zeker voor een beginner is het erg lastig om te kijken welke club van welke soort geschikt is. Wanneer kies je nou voor ijzer of juist voor hout. Welke putter moet ik kiezen en met welke schoenen behaal ik het optimale resultaat als beginner bij mijn potje golf.  We hopen met deze blog meer inzicht te krijgen in de sport en je je keuzes kunt maken voor bepaalde golfmerken.

Golfsets kopen

Wanneer je een beginner bent, een golfliefhebber of een gelegenheidsgolfer je hebt altijd de keuze uit twee opties. Optie 1 is namelijk: Je kunt een hele complete set kopen, hierin zitten onder andere golfclubs, een putter en verschillende andere materialen wat je op green nodig gaat hebben. Dit is wel allemaal van hetzelfde merk bijvoorbeeld Callaway. Daarnaast kun je ook je golftas zelf samenstellen met producten die jij wilt. Een tip hierbij is: Koop de clubs van hetzelfde merk. Wanneer je als beginner wilt gaan golfen is een advies om te beginnen met een oudere golfclub, putter etc. Dit komt omdat het erg duur is en zeker omdat je nog niet weet of golf wel jouw sport is. Het is dus niet nodig om direct te beginnen met een club van €1200,-

Waar moet ik op letten?

Je hebt golfclubs met verschillende materialen. Je hebt zowel hout, fairway hout en ijzer. Bij het zoeken naar een houten geschikte club, is het vooral van belang om te kijken naar de grootte van de kop en de hoek van de club. Bij een fairway hout club is het goed voor beginners. Als beginner kun je namelijk beter de ijzers vermijden. Een goede combinatie van fairway hout en hybride clubs is goed om mee te starten. IJzers kun je het beste met een grotere kop kiezen als beginner.