/Op wintersport? Dit mag je niet vergeten!

Op wintersport? Dit mag je niet vergeten!

Als je op wintersport gaat zijn er een aantal dingen die je absoluut niet mag vergeten. Wat dacht je van dingen als je skihelm, skibril, ski’s, skistokken en de rest van je skioutfit? Maar heb je ook gedacht aan spullen voor buiten de skipiste. Wij hebben een lijstje gemaakt van dingen die je niet mag vergeten als je op wintersport gaat.

Outfit voor op de piste

Je skikleding is natuurlijk het eerste waar je aan denkt bij het inpakken van je spullen, toch zijn er ieder jaar weer mensen die hun outfit voor op de piste vergeten. Denk dus aan je ski- jas, broek, sokken, handschoenen, helm, schoenen, bril en thermokleding. Als je dit alles hebt dan heb je in ieder geval jouw outfit compleet voor op de piste!

Spullen voor op de piste

Naast je kleding heb je natuurlijk ook andere spullen die je graag mee wilt nemen op de piste. Denk bijvoorbeeld aan een ski slotje, voetwarmers, camera, portemonnee, flesje drinken en eventueel een lunchpakket.

Overige spullen

Naast bovenstaande spullen moet je ook kiezen tussen het huren of meenemen van ski of snowboard spullen. Huren zorgt ervoor dat je minder spullen mee hoeft te nemen op reis. Ook toiletspullen moet je natuurlijk niet vergeten. Denk aan de alledaagse toiletproducten maar ook aan zonnebrand, lippenbalsem, paracetamol, wagenziek pilletjes en after-sun.

Ga je met de auto op wintersport? Vergeet dan je rijbewijs, vignet, sneeuwkettingen, winterbanden en autopapieren niet mee te nemen. Als je sneeuwkettingen meeneemt en geen ervaring met het monteren hebt is het handig om voordat je gaat een keer te oefenen. Monteer de sneeuwkettingen gewoon eens onder je auto een paar weken voordat je op wintersport gaat. Zo weet je op het moment dat je ze eronder moet leggen precies hoe het moet.