/Op zoek naar de perfecte binnendeur

Op zoek naar de perfecte binnendeur

In het huis zijn de binnendeuren de blikvangers en zij bepalen een groot gedeelte van de sfeer in je interieur. Daarom is het belangrijk om een ​​deur te vinden die perfect past bij de stijl van de rest van je woonkamer. Maar dit kan nog een moeilijke zoektocht zijn. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Paneeldeur

Een paneeldeur is een deur die bestaat uit stijlen en regelwerk, waartussen vaak één of twee panelen zitten. Een deur met meerdere panelen is ook mogelijk. De paneeldeur kan van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals bijvoorbeeld kunststof of hout, en is verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen.

Opdekdeur

In tegenstelling tot een stompe deur past een klapdeur niet helemaal in het kozijn. De opdekrand valt over het kozijn heen. Een opdekdeur wordt meestal afgehangen met scharnieren. De opdekdeur is ook verkrijgbaar in verschillende materialen en deze deur monteer je eenvoudig zelf.

Glazen deur

Een glazen deur kan een hele nieuwe dimensie toevoegen aan de woonkamer. Glas kan op verschillende manieren in de deur worden ingebouwd en kan worden gebruikt met verschillende kleuren en soorten glas. Een deur met glas is vaak iets duurder dan een gewone deur. U heeft de keuze uit verschillende soorten glas en er is genoeg om uit te kiezen.

Stompe deur

Een stompe deur, ook wel inleg- of klapdeur genoemd, is een deur die volledig in het kozijn valt. Deze deur hangt aan standaard scharnieren, maar u kunt ook verborgen scharnieren gebruiken. Deze scharnieren zijn van buitenaf niet zichtbaar en daarom ideaal als je een modern en strak interieur hebt. Sommige vaardigheden zijn hier vereist omdat u mogelijk de deur moet schaven om te passen. De frames moeten precies haaks zijn, wat in veel gevallen niet het geval is.

Zwarte binnendeuren

De binnendeur wordt een steeds belangrijker punt in het interieur. Voorheen werden deuren vaak zo discreet mogelijk ontworpen, nu mogen ze juist opvallen. De trend die al jaren aan de gang is, zijn de zwarte binnendeuren. Merken Austria en Bruynzeel hebben prachtige zwarte binnendeuren, ideaal voor industriële of minimalistische interieurs.