/Opzoek naar de ideale bedrijfsruimte voor jouw onderneming?
bedrijfsruimte

Opzoek naar de ideale bedrijfsruimte voor jouw onderneming?

Start je een eenmanszaak of v.o.f. en ben je hiervoor opzoek naar een werkplek? Dan kan het kopen van een bedrijfspand een dure investering worden. Zeker als starter, is het prettiger om in het begin een werkplek te huren. Maar wil je jouw bedrijf graag vestigen in de randstad? Dan begin je aan een lastige zoektocht. Met veel vraag en weinig aanbod, kan dit proces lang duren. En zeker als je bent ingeschreven bij de Kvk, dan wil je natuurlijk graag van start van met je bedrijf.

Hoe fijn zou het dan zijn, als je dit werk uit handen kan geven aan een bedrijf dat bedrijven en professionals helpt bij hun zoektocht naar een kantoorruimte. Een onafhankelijke kantorenplatform die huurders ondersteunt in het vinden van de kantoorruimte of werkplekken op maat. Dan hebben we het over Deskfinder, zei beschikken over een ruim netwerk aan makelaars verspreid door heel Nederland, waardoor het gemakkelijker word om een bedrijfspand te vinden die voldoet aan jouw wensen. Een werkplek vinden was nog nooit zo makkelijk.


Voorzieningen en wensen
Mensen willen graag in een prettige omgeving werken. Het gebouw moet goed verwarmt zijn en daglicht en leuk uitzicht kan ook zeker mee werken. Je personeel kan door deze simpele dingen beter presteren en daardoor verhoogt het de productiviteit. Daarnaast moet het goed bereikbaar zijn voor zowel je personeel als de klanten. Het zou vervelend zijn als jouw klanten bij een bezoek moeten parkeren in Amsterdam a €7,50. Denk hier dus van te voren goed aan.

Huren of kopen?
Je gaat de voordelen en nadelen met elkaar afwegen. Wat is voor jou dan verstandiger? Bij het huren heb je te maken met een contract periode, die kan je afhankelijk van je opzegtermijn opzeggen. Bij een huurcontract komen de onderhoudskosten voor rekening van de verhuurder. De kosten voor de onderhoud van een pand kunnen flink in de papieren lopen. Die kosten heb je niet als je een bedrijfspand huurt. Een kantoorpand huren in Amsterdam zal daarom voordelig zijn, dan het kopen ervan.


Bij het kopen van een pand, is het jouw eigendom. Maar regel vooraf wel een taxateur, hoe goed is de fundering. Om na aankoop er achter te komen dat er achterstallig onderhoud bij komt kijken. Daar word je niet vrolijk van. Kijk ook in het kadaster, voordat je de overeenkomst tekent.