/Overstappen op een andere provider voor internet & tv: 3 tips

Overstappen op een andere provider voor internet & tv: 3 tips

Zit je al jaren bij dezelfde provider voor internet en tv en heb je het gevoel dat je steeds meer gaat betalen? Of ben je inmiddels je pakket letterlijk ontgroeid? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe provider. Gelukkig is het aanbod tegenwoordig enorm groot en is er dus altijd wel een geschikte provider te vinden. Maar hoe maak je de juiste keuze als het aanbod zo groot is? Waar let je op als je deze overstap waagt? We zetten drie tips voor je op een rijtje.

1.      Internet of tv?

Internet, tv en bellen worden vaak in één adem genoemd. Dit omdat ze doorgaans als een alles-in-één pakket worden aangeboden. Dit is ook de beste keus. Je kunt er eventueel voor kiezen om losse pakketten bij meerdere providers af te sluiten, maar zo betaal je hogere kosten en is het een stuk minder overzichtelijk omdat je meerdere facturen krijgt. De keuze voor één provider is dus snel gemaakt. Maar is het wel nodig om een alles-in-één pakket te nemen?

Steeds meer mensen besluiten tegenwoordig om enkel een internet abonnement af te sluiten. Bellen wordt door de jongere generatie meestal al snel geweigerd. Een vaste huistelefoon is bij de generatie tot veertig jaar eigenlijk niet meer te zien. Ook lineaire tv wordt echter steeds minder gekeken. Het komt steeds vaker voor dat mensen zich enkel nog abonneren op streamingdiensten en verder geen ‘gewone’ televisie meer kijken.

Ons advies is: betaal nooit te veel voor jouw internet- en/of tv-abonnement. Betaal dus ook nooit voor dingen die je toch niet gebruikt. Maak je dus geen gebruik van gewone televisie? Dan haal je dit volledig uit het pakket. Enkel internet is dan voldoende. Zo bespaar je flink wat geld en is het misschien zelfs mogelijk om je internetsnelheid te upgraden, zonder dat je maandelijks meer hoeft te betalen. Win-win!

2.      Toch blijven zitten?

Dan zijn er ook nog mensen die op het moment niet tevreden zijn met hun provider, maar hier na al die jaren toch nog graag zouden willen blijven. In dat geval valt er vaak nog wel het nodige te onderhandelen. Providers horen het graag als vaste klanten overwegen om over te stappen. Zij zorgen er logischerwijs het liefst voor dat iedereen kan blijven. In dat geval beschik je uiteraard over een goede onderhandelingspositie. Jij wil graag dat er iets veranderd wordt en zij willen jou niet verliezen.

Schroom je vooral niet op en neem contact op met je provider. Vraag wat er mogelijk is. Bijvoorbeeld om je pakket uit te breiden omdat je deze nu ontgroeid bent, maar dat de kosten bij een andere provider lager liggen. Wellicht kun je korting krijgen als je tóch klant blijft.

3.      Controleer of jouw pakket nog wel bij je past

Als je dan toch gaat overstappen is dit direct een goed moment om te controleren of het huidige pakket nog wel bij je past. Misschien ben je ooit als een man alleen begonnen en heb je inmiddels een partner en zelfs kinderen. Misschien werkte je toen nog op kantoor en nu vanuit huis. Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op het internet- en tv-gebruik. Bedenk goed of je nu nog tevreden bent over de internetsnelheid en of deze wellicht in de toekomst uitgebreid moet worden. Goed om hier bij een nieuwe provider direct mee te starten. Zo zit je de komende jaren in elk geval op je plek.