/Payroll werknemer; wat zijn de voordelen voor je personeel?

Payroll werknemer; wat zijn de voordelen voor je personeel?

Werknemers op basis van payrolling aannemen? Maar wat houdt dit in ‘payroll werknemer’? Werkgevers hechten natuurlijk veel waarde aan nieuwe werknemers en willen ook dat alles goed geregeld is. Bij payroll select zorgen wij ervoor dat voor jouw werknemer alles geregeld wordt van de administratieve- tot en met de juridische aspecten.

Payrollwerknemer


Op het moment dat ervoor gekozen wordt om samen te werken met een payroll bedrijf wordt het payroll bedrijf juridisch gezien werkgever van de werknemers van het bedrijf. Dit betekent dat het payroll bedrijf arbeidsovereenkomsten afsluit, loonstroken bijhoud, salaris en vakantietoeslagen uitbetaalt, werknemers- en werkgeverspremies afdraagt, pensioenpremies betaalt en het verzuimbeleid uitvoert. Het payroll bedrijf wordt verantwoordelijk voor alle wettelijke verplichtingen. Simpelweg kan het bedrijf zelf de allerbeste werknemers uitzoeken en zal het payroll bedrijf alle administratieve en juridische zaken van het werkgeverschap over nemen.

Voordelen van Payroll voor je werknemers


Payrolling heeft voordelen voor de werkgever, maar zeker ook voor de werknemer. Voor de payrollwerknemer verandert er op eerste oogopslag niet zoveel. Het payroll bedrijf zorgt voor de arbeidsovereenkomst, salarisstroken en het salaris. Echter biedt het veel voordelen voor de payrollwerknemers, die door werkgevers niet altijd gegeven kunnen worden:

·        Strakke salarisadministratie

Het payroll bedrijf zorgt er altijd voor dat de personeelsadministratie volledig op orde is. Hierdoor zullen de werknemers altijd op tijd en volledig uitbetaald worden.

·        Complete HR ontzorging

Vragen met betrekking tot personeelszaken kunnen altijd gesteld worden aan het payroll bedrijf. Het payroll bedrijf heeft een eigen afdeling HR die alles weten over personeelszaken.

·        Begeleiding bij ziekte

Begeleiding en het risico bij ziekte van de werknemers worden door het payroll bedrijf geregeld. Zij hebben een eigen afdeling voor het begeleiden van het zieke personeel, zodat ze ze zo goed mogelijk kunnen helpen.

·        Pensioenregeling

Een goede pensioenregeling is voor werknemers een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het is vaak lastig en duur om als bedrijf zelf een pensioenvoorziening af te sluiten.  Daarom zorgt het payroll bedrijf ervoor dat de werknemers een adequate pensioenvoorziening krijgen. Dit betekend dat het pensioen meteen goed geregeld wordt. Door op deze manier een pensioenvoorziening aan te bieden zullen de werknemers de werkgever meer waarderen.

Een payrollmedewerker heeft zoals je boven kan lezen veel voordelen. Het is om deze reden voor een werknemer erg fijn om een payroll te hebben. Het geeft de werknemer namelijk zekerheid en het zorgt ervoor dat de werknemer zich alleen op het werk hoeft te focussen.

Payroll factor


Op het moment dat een medewerker verloond gaat worden op basis van payroll, is de werkgever vrij van alle werkgeversrisico’s en -plichten. Dit is natuurlijk heel erg voordelig voor de werkgever. Om deze werkzaamheden aan een prijs te koppelen hebben wij van payroll select een payroll factor gemaakt. Dit is een factor die over het brutosalaris gaat van de werknemers.