/Schuur bouwen

Schuur bouwen

Een schuur bij uw woning is erg praktisch. In dit artikel leest u alles dat u moet weten over het bouwen van een schuur.

Voor- en nadelen van een schuur

Een schuur zorgt voor extra ruimte die voor veel verschillende doelen gebruikt kan worden. Denk aan een plaats voor hobby’s of om zaken op te bergen. Zo kun je een schuur gebruiken om tuinmeubilair, kussensets of gereedschap op te slaan, maar ook voor fietsen of een auto. Bovendien zorgt deze extra ruimte ook voor een waardestijging van uw woning. Wat zijn dan de nadelen van een schuur in de tuin? Je zult af en toe onderhoud moeten plegen aan de schuur en het gaat uiteraard ten koste van wat ruimte in de tuin.

Afmeting van de schuur

Voor het bepalen van de grootte van een nieuwe schuur is het belangrijk om eerst goed na te denken over waar je de schuur allemaal voor wilt gaan gebruiken. Gaat het alleen om het opbergen van wat spullen uit de tuin en wat gereedschap? Dan kun je een kleinere schuur bouwen dan wanneer het een volledig ingerichte werkplaats gaat worden met een opbergzolder.

Vergunning

Voor een schuur bouwen is een bouwvergunning in de meeste gevallen niet nodig, maar er gelden wel regels voor de grootte en de oppervlakte van een schuur. Dit is om ervoor te zorgen dat mensen niet hun complete tuin vol bouwen. Het is dus belangrijk om dit van tevoren na te vragen bij de gemeente, om veel problemen in de toekomst te voorkomen.

Kosten

De kosten voor het bouwen van een schuur zijn afhankelijk van de afmetingen, de gebruikte materialen, de fundering en de afwerking. Omdat hier enorm veel verschillen in mogelijk zijn, is het niet mogelijk om een algemene prijs te noemen. Als je handig bent en zelf je schuur gaat bouwen, kun je zelf de kosten van de benodigde materialen uittellen. Wanneer je de schuur laat bouwen door een vakman, kun je offertes aanvragen om een idee te krijgen van de prijs.