/Stellingen voor een magazijn

Stellingen voor een magazijn

Bedrijven die een groot magazijn hebben, gebruiken waarschijnlijk magazijnstellingen. Dit is namelijk een erg makkelijke manier om spullen op te bergen op een overzichtelijke manier. Daarnaast maak je met zulke stellingen optimaal gebruik van de ruimte die je hebt, waardoor het ook nog eens erg efficiënt is. Voorbeelden van zulke stellingen zijn palletstellingen, draagarmstellingen en bandenstellingen. Elke soort stelling is gemaakt voor een andere manier van opslag en soms zelfs speciaal voor een bepaald product. Je kunt kiezen voor een nieuwe stelling, maar je kunt ook kiezen voor gebruikte magazijnstellingen.

Verschillende soorten magazijnstellingen

Magazijnstellingen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is natuurlijk wel handig als een magazijn zo efficiënt mogelijk in is gericht. Je wil namelijk de plek die je hebt zo goed mogelijk benutten. Met een magazijnstelling kan dat op een veilige manier en voor een prima prijs. Hieronder staat een klein overzicht van een aantal verschillende magazijnstellingen:

  • Palletstellingen: hiermee kun je op een veilige en overzichtelijke manier al je pallets met producten opslaan. Palletstellingen zijn er in verschillende maten, soorten en draagvermogens.
  • Legbordstellingen: dit is een heel gangbaar opslagsysteem en deze wordt dan ook veel gebruikt. Je hebt dan gewoon een stellingkast die makkelijk in gebruik is en een lange levensduur heeft.
  • Grootvakstellingen: dit is eigenlijk een soort grote legbordstelling. De vakken waar je spullen in op kunt bergen zijn dus veel groter omdat de legborden veel breder zijn en verder uit elkaar hangen.
  • Draagarmstellingen: deze stellingen zijn ideaal voor lange en zware goederen zoals gipsplaten, houtpakketten, balkstaal, buisprofielen en constructieonderdelen.
  • Inrijstellingen: een inrijstelling is hele handige manier om enorme aantallen pallets met dezelfde artikelen op te slaan. Ze zijn er in allerlei maten en draagvermogens, voor europallets en voor blokken. Je kunt hier inrijden met een heftruck, dus het is belangrijk dat inrijstellingen stevig zijn.