/Tips om je badkamer weer naar je zin te maken

Tips om je badkamer weer naar je zin te maken

Badkamerontwerp kan moeilijk zijn – zelfs hatelijk – wanneer u probeert de tijd bij te houden. Het oplossen van alle ongewenste elementen in uw badkamer kan een uitdaging zijn en u weet misschien niet eens waar u moet beginnen. Hier zijn verschillende suggesties voor het verbeteren van uw ruimte, waaronder ideeën over hoe u de verlichting in uw badkamer kunt veranderen, vernieuwingsideeën en meer!

Douche en badkuip

In veel huishoudens is de traditionele douche-bad combinatie niet zo praktisch. Voor mensen die liever een snelle douche nemen, blijft een badkuip ongebruikt en kan deze onnodige ruimte innemen of het douchen moeilijker maken. Het vervangen van uw badkuip door een gesloten douche is een optie die veel mensen kiezen bij het bijwerken van hun badkamer.

Met verschillende soorten behuizingen, kan de conversie van bad naar douche een relatief eenvoudig proces zijn met eindeloze mogelijkheden. Of, als u wilt genieten van een ontspannend bad, maar u verveelt met uw verouderde bad, kunt u overwegen het te vervangen door een nieuwere, modernere optie!

Toilet

Een frustrerend onderdeel van de badkamerervaring is het resultaat van slechte toiletplaatsing. Als het tussen de gootsteen en een muur zit of beperkte beenruimte biedt, zal het gebruik van het toilet krap en ongemakkelijk aanvoelen. Hoewel loodgietersbeperkingen u niet altijd toestaan ​​om de plaatsing van uw toilet te wijzigen, kunt u proberen de omgeving te veranderen.

Is je gootsteen te dicht in de nabijheid van het toilet? Ruil het in voor een kleinere gootsteen, voeg een kast toe of leg het op boven het toilet zodat je geen waardevolle opslagruimte verliest. Neemt uw badkuip de broodnodige beenruimte in beslag? Schakel over naar een vrijstaande douche met een kleinere basis en een schuifdeur.

Gootsteen

Een veel voorkomende klacht is dat er niet genoeg ruimte aan de gootsteen is voor meer dan één persoon, dus of u een dubbele of enkele wastafel heeft, kan een dramatisch verschil maken voor uw badkamer. Voor koppels, gezinnen en huisgenoten kan een badkamer verbouwen die een wastafel voor twee vervangt een enorme verbetering zijn. Als je meer ruimte wilt, maar geen dubbele wasbak wenst, kan het vervangen van je grotere wasbak voor een aan de muur gemonteerde of voetstuk wasbak dat extra beetje elleboogruimte vrijmaken die je nodig hebt.

Verlichting

Verlichting is vaak een bijzaak in het ontwerpproces van de badkamer, omdat de meeste aandacht gaat naar de essentiële armaturen van de kamer. Dit kan je badkamer slecht verlichten of met een slechte plaatsing van het licht, wat je liefde voor de andere aspecten van de badkamer kan verminderen.

Het upgraden van uw badkamerverlichting is de perfecte manier om de ruimte te verjongen. Overweeg eerst de positie van uw overheadverlichting. Wanneer gemonteerde armaturen en inbouwverlichting direct boven uw hoofd worden geplaatst, kunnen ze leiden tot onflatteuze en harde schaduwen. Deze lichten moeten in plaats daarvan in open ruimtes of looppaden in de badkamer worden gemonteerd.

Andere ideeën voor badkamerverlichting zijn het vervangen van uw gloeilampen voor een zachter, helderder uiterlijk. LED-verlichting is niet alleen energiezuinig, maar kan ook een zachter effect bieden door natuurlijk licht te emuleren in een ruimte waar niet veel licht aanwezig is.

Woont u in omgeving Antwerpen of Lier dan kunt u ook uw badkamer laten renoveren. Ga voor een badkamerrenovatie Antwerpen of badkamerrenovatie Lier bij ARW!