/Tips om je financiën beter op orde te houden

Tips om je financiën beter op orde te houden

Goed geordende financiën is erg belangrijk. Voor bedrijven die vooruit willen, maar ook voor particulieren. Het is alleen best ingewikkeld. Maak het wat makkelijker met de volgende tips. 

Kredietverzekering 

Een kredietverzekering is erg handig om af te sluiten. Ten eerste helpen ze bij alle grote betalingen waardoor je meer zekerheid hebt om het geld op tijd te ontvangen. Mocht de debiteur helemaal niet betalen dan zal de kredietverzekering dat bedrag vergoeden. Voor bedrijven die veel waarde hechten aan een gezonde liquiditeit is een kredietverzekering erg aan te raden.  

Meteen betalen 

Uitstel van administratieve zaken kost geld. Als u geen offerte indient, heeft u geen nieuwe klanten. Als u geen herinneringen stuurt, moet u langer op uw geld wachten. Bovendien kan het te laat indienen van belastingaangiften leiden tot boetes en extra fiscale boetes. Probeer deze extra kosten te vermijden door uw casusinformatie up-to-date te houden. Dit bespaart u indirect geld! 

Automatisering 

Veel administratieve processen kunnen nu worden geautomatiseerd. Zo werken wij met software waarin u als ondernemer uw eigen facturen kunt aanmaken die vervolgens in uw administratie worden ingevoerd. Daarnaast is het voortaan ook mogelijk om facturen voor aankopen digitaal te versturen. Dit wordt herkend en verwerkt door de software! Voer je nog steeds alle bankverrichtingen handmatig in op je rekening? Doe het niet! Ook hiervoor zijn er handige links die u veel tijd besparen!  

Controle 

Als u besluit om zelf een administratie bij te houden, krijgt u vroeg of laat te maken met belastingwetten. Deze regels zijn vaak complex en moeilijk toe te passen voor degenen die er niet elke dag werken. In dat geval kan de aanslag van uw administratie geen kwaad. Uw adviseur kan u geld besparen en in veel gevallen betaalt hij zichzelf terug. Daarnaast kan hij u helpen met vragen die rijzen bij het actualiseren van uw administratie.